Welke tweewieler past bij jou?

Het leven in de drukke stad is leuk, maar niet altijd voor autobezitters. Veel stilstaan, fietsers die links en rechts langs je heen vliegen en dan hebben we het nog niet eens gehad over parkeren. Nee, binnen de stadsgrenzen ben je vaak beter af met een tweewieler. Maar welke past het beste bij jou voor het gebruik in het dagelijks leven? Als je niet in je fiets pak op de racefiets of mountainbike zit? En heb je bijvoorbeeld ook een fietsverzekering nodig?

Een snelle scooter
We beginnen met de tweewieler voor wie zich liever niet te moe maakt. Op een scooter rij je comfortabel door de stad, maar ben je toch flexibel. Helaas zijn ze wel wat gevoelig voor schade en diefstal, dus vergeet niet om een goede scooterverzekering af te sluiten. Zet ‘m ook op een veilige plek neer als je niet onderweg bent, dan kun je nog vele kilometers door je geliefde stad maken.

Een ouwe stadsfiets
Qua investering zeker de voordeligste optie. Voor een paar tientjes heb je al wel een stadsfiets. Als het goed is kan er weinig aan kapot, dus op veel onderhoudskosten hoef je niet te rekenen. Ideaal als je niet zover hoeft te fietsen, bijvoorbeeld naar je favoriete kroeg. Voor het verdere woon-werkverkeer wat minder handig.

Een elektrische fiets
De elektrische fiets is allang niet meer alleen voor senioren. Logisch, want je bent nu eenmaal snel waar je moet zijn, zonder al teveel moeite. En ook ideaal voor als je eens wat verder wilt toeren. Want laten we eerlijk zijn: ook buiten de stad is er genoeg moois te zien. Zorg wel dat je ‘m veilig binnen kunt zetten, want fietsendieven nemen ze graag mee. Een fietsverzekering is dus zeker aan te raden.

Een grote bakfiets
Als jonge ouder huiver je misschien een beetje voor het cliché van een bakfiets vol kinderen en boodschappen. Maar clichés zijn er niet voor niets, een bakfiets is nou eenmaal enorm handig! Op een gewone fiets is het best lastig met kinderen voor- en achterop. Laat staan dat je dan nog boodschappen mee kunt nemen. Dus zet je over je vooroordelen heen en maak eens een proefritje.

Een sportieve mountainbike
Houd je van snelheid en actie? Dan is een mountainbike een perfecte tweewieler, ook in de stad! Door de vele versnellingen spurt je weg bij het stoplicht en door de wendbaarheid manoeuvreer je met een makkie langs al die stilstaande auto’s. En als je even offroad wilt is er buiten je stad altijd wel een mooie route te vinden.

Het bericht Welke tweewieler past bij jou? verscheen eerst op Ride it!.