Tim Smeenge en Teus Ruijter derde in het eindklassement van de Transalp

Na zeven dagen mountainbiken van het Oostenrijkse Nauders naar het Italiaanse Riva zijn Tim Smeenge en Teus Ruijter zaterdag als derde in de laatste etappe en het eindklassement van de Bike Transalp geëindigd. De Zwitser Urs Huber en zijn Duitse ploeggenoot Simon Schneller pakten de eindoverwinning voor het Belgisch- Oostenrijkse duo Frans Claes en Manuel Pliem die de afsluitende etappe op hun naam schreven.

‘De derde plaats was in deze editie echt onze plaats want op de tweede etappe na  waren het allemaal derde plaatsen die we behaalden. In die tweede etappe verloren we de sprint om de overwinning in Livigno van Huber en Schneller. Een etappe overwinning was natuurlijk lekker geweest maar zat er daarna niet meer in mede omdat de koninginnen etappe van Bormio naar Malé door hevige regen en onweer helaas geschrapt werd.’, aldus Smeenge.

‘De route was dit jaar weer erg uitdagend en de eerste etappe kende meteen enkele technische afdalingen rondom de Reschensee. Ook het vervolg van de wedstrijd was een mooie afwisseling van singletracks, gravel paden, Alpen weides, losse stenen en middeleeuwse karrensporen. Nu is het tijd voor wat rust en dan staat begin augustus het WK marathon in Glasgow voor Tim en mij op het programma.’, aldus Ruijter.

Foto: Marcus Greber