T24 MTB Marathon

Op 28 en 29 april 2018 is Domein Dominiek Savio Instituut in het Belgische Gits, het strijdtoneel van de T24MTB 24-uurs mountainbike marathon.

De bedoeling van het 24-uren-fun-evenement is dat je individueel of in team van 2 tot 10 personen 24 uur rondjes rijdt op het 5km lang afwisselend en uitdagend parcours.

We werken met tijdsregistratie en dit gaat als volgt: er is 1 transponder die in een drinkbus steekt voor elk team . Deze kan worden doorgegeven, enkel in de aangegeven wisselzone die zich op nabij de camping bevindt, aan een ander teamlid. Let wel er magaltijd maar 1 teamlid tegelijk op het parcours zijn. Je mag zoveel wisselen als je zelf wil. Een rijder kan dus één of meerdere rondes rijden alvorens de drinkbus door te geven.

Tijdens het evenement kan je na elke ronde zien wat je tijd en plaats is. Wij zijn geen wedstrijd. De rondetijden en het klassement zijn louter informatief!! Online kan je de tijden volgen.

We voorzien ook kampeermogelijkheid voor elk team. Daar we beperkt zijn in plaats bedraagt de kampeerplaats maximum 9m op 5m. Indien je met een mobilhome komt gelieve dit uitdrukkelijk te vermelden in je inschrijving. Daarnaast worden er ook douchemogelijkheid en afspuitplaats voorzien. Zie campingreglement.

Omdat we 24 uur rijden, rijden we ook een heel stuk in de nacht. De organisatie kan onmogelijk het hele parcours verlichten. Je bent dus verplicht om een goedeverlichting te voorzien vooraan en achteraan tijdens de nacht , wanneer we merken dat er iemand rondrijdt zonder verlichting kan hij onmiddellijk worden verplicht om te stoppen. De organisatie zal het melden vanaf en tot wanneer je met licht moet rijden. Tijdens het evenement voorzien we ook technische bijstand ,dat is gratis echter voor materiaal moet worden betaald

Het parcours
We starten aan het voetbalterrein waar ook de camping gelegen is. We maken daar direct gebruik van de talu die we eerst oprijden om er een beetje verder af te rijden waarna we uitkomen in de biertent waar zich ook de tijdsregistratie bevind. Na het uitrijden van de biertent komt een eerste klimmetje langsheen “de waaiberg” gevolgd door een steile afdaling waar menig mountainbiker bij de eerste passage zijn remmen zal dichtknijpen. Nu doen we een stukje verhard die overloopt in een boerewegel die naargelang de weersomstandigheden er vettig kan bij liggen, spaar je maar in dat stukje want nu volgt de lastigste klim van het rondje die geheel offroad is, bovengekomen volgt de afdaling richting het voetbalterrein maar we draaien echter weer weg ervan om nog een stukje omhoog te rijden. Nu volgt er weer een klein stukje “weg” naar beneden om voor de eerste keer de weg te dwarsen aan de bewaakte oversteek. Genoeg kunnen rusten,wat nu volgt is een goed lang stuk offroad die volledig rond “hoeve ter kerst”loopt. Uit het speelbos gekomen rijden we via een brugje voor de tweede maal naar de oversteek om via de mobilhomeparking richting camping te duiken,maar hier doen we nog een lusje via het mtbpad en wat geslinger om terug in de wisselzone te komen. Het rondje is een kleine 5 km  maar belooft pittig te worden.

We hebben voor bepaalde stukken een eenmalige machtiging van het Agentschap Natuur en Bos. Parcoursverkenning is niet wenselijk. Op de looppiste is het verboden te fietsen.

Het programma:

vrijdag 27 april 2018:
opening camping vanaf 17 u
afhalen registratie
van 19 u tot  21 u: verkenning parcours

zaterdag 28 april 2018:
van 8 u tot 11.30 u: afhalen registratie
11.45 u: briefing voor teamverantwoordelijken
12.45 u: opening startvak
13 u: start evenement

zondag 29 april 2018:
7 u tot 9 u: gratis ontbijt voor deelnemers
13 u: einde evenement
opruimen camping
16 u: camping leeg

Mountainbike marathon kalender

Zijn mountainbike marathons echt jouw ding? Check dan zeker de mountainbike kalender op MTBMarathon.nl

Het bericht T24 MTB Marathon verscheen eerst op Ride it!.