Trouwborst en Zonneveld winnen strandrace Wijk aan Zee

Op het strand van Wijk aan Zee werd vandaag de jaarlijkse mountainbike strandrace verreden. Het evenement was de vierde in de KNWU Strandracecompetitie. In de nacht voorafgaand aan het evenement trok een storm over, maar gelukkig had de organisatie één en ander solide neergezet . Wel bleef door de harde wind het water lang tegen het duin aan staan, waardoor het strand aan de noordzijde niet berijdbaar was. Met een kleine aanpassing aan het parcours kon de wedstrijd gelukkig gewoon doorgaan.

Bij de deelnemers onstond bij de mannen snel een kopgroep met daarin favorieten Ockeloen, Zonneveld en De Cock. Toch wist op een gegeven moment een tweede groep met onder andere Bekkenk aan te sluiten. Deze groep brak op een enig ogenblik weer, en met een afloper moest Ockeloen de boel even laten gaan. Na bijpompen wist Ockeloen de kopgroep knap weer te bereiken. Op de meet wist Zonneveld de spurt in zijn voordeel te beslechten voor Ockeloen, Don en Van Breda. Aaron Verwilst uit Belgie wist op de streep nog Jules de Cock te verschalken en werd vijfde.

Bij de dames was Mariëlle Trouwborst na de eerste vierhonderd meter al gevlogen en wist de voorsprong op haar concurrenten steeds verder uit te bouwen. Ze kwam dan ook solo over de finish. Ze had een voorsprong van bijna vier minuten op Puck Pinxt en Tirza Wisse die twee en drie werden.

De eerstkomende strandrace in Nederland is nu Egmond-Pier-Egmond. De eerste uit de KNWU strandracecompetitie is die van Scheveningen.

Foto: Arjan Schilders

 

Het bericht Trouwborst en Zonneveld winnen strandrace Wijk aan Zee verscheen eerst op Ride it!.