Houd jij van fietsen?

Pak je graag de fiets naar jouw werk of naar school? Is de fietsvakantie jouw ultieme vakantie? En droom je nog eens van het fietsen van de Alpe d’Huez? Dan mag jij jezelf een echte fietsfanaat noemen. De schoonheid van fietsen is dat je er niet veel voor nodig hebt. Een goede fiets is een must, net als soepele kleding en een stevige helm. En misschien kun je een Samsung A51 hoesje kopen zodat jouw smartphone tijdens die ritten beschermd is. Maar verder stap je op jouw fiets en heb je nergens omkijken naar. Al zijn er natuurlijk talloze handige apps die voor echte fietsfanaten niet mogen ontbreken.

Waar heb je fietsapps voor nodig?
Zoals we al zeiden heb je weinig nodig als fietsliefhebber, maar sommige apps zijn erg handig. Ze bieden uitkomst onderweg of geven je fijne tips voor routes. En laten we ook het belang van inzicht in jouw prestaties niet vergeten. Wij tippen daarom de beste fietsapps voor jullie.

Handige apps voor fietsliefhebbers:

Strava
Strava is ongetwijfeld de meest bekend app onder fietsliefhebbers. De app toont jouw statistieken en je kunt deze vergelijken met eerdere prestaties. Je kunt ook concurreren met andere gebruikers van de app.

Cyclemeter
Cyclemeter registreert tijdens de rit allerlei handige gegevens, zoals snelheid, de duur van de rit en de afstand. Dit alles wordt gedaan op basis van GPS en de app is te gebruiken in combinatie met Strava.

Bikemap
Ben je op zoek naar nieuwe fietsroutes? Dan is Bikemap dé app voor jou. In de app vind je fietsroutes in meer dan 80 landen.

ANWB Fietsen
Recreatieve fietsers vinden in de ANWB Fietsen app meer dan 170 mooie routes in Nederland. Als bonus biedt de app ook tips voor leuke terrassen op de route.

Het bericht Houd jij van fietsen? verscheen eerst op Ride it!.