Rozanne Slik derde bij het EK strandrace in Duinkerken

In het Franse Duinkerken pakte Rozanne Slik gisteren de bronzen medaille achter winnares Pauliena Rooijakkers tijdens het Europees Kampioenschap strandrace. De wedstrijd werd verreden over drie ronden van zeventien kilometer waarbij elke ronde het strand twee keer af en op werd gereden door duinen en over bos en gravel paden. Deze passages zorgden ervoor dat de grote groep die met een snelheid van zestig kilometer per uur naar het eerste keerpunt reed al snel uiteen werd geslagen.

‘We starten tegelijk met de mannen en voor de wind ging het meteen al ontzettend snel en daarom heb ik meteen mijn eigen tempo gekozen. Ik wist dat Rooijakkers en de nummer twee Riejanne Markus een maatje te groot voor mij waren en meegaan met hen zou ‘zelfmoord’ zijn. In de laatste passage door het mulle zand naar de finishlijn wist ik mijn laatste concurrent voor het brons achter mij te laten en zo de derde plaats veilig te stellen.’, aldus de Slik.

Ploeggenoot Ramses Bekkenk kende een minder gelukkige race. Rijdend in de kopgroep kwam hij ten val en na een lange inhaalrace was een negentiende plaats het hoogst haalbare. Hiermee werd hij tevens derde in de Master categorie.

Het bericht Rozanne Slik derde bij het EK strandrace in Duinkerken verscheen eerst op Ride it!.