NL Gravel Series 2022 zoekt hulp

In 2021 werd de eerste editie van het NK Gravel gereden in Epe. Een groot succes dat naar meer smaakt en dus wordt er gekeken om in 2022 een heuse Gravel Series, een reeks van vijf landelijke wedstrijden met als finale wederom een Nederlands Kampioenschap. Naast de wedstrijden is er voor de breedtesport telkens een leuke GPS gravel tochten. Zo kun je de sfeer van de wedstrijdproeven en genieten van leuke uitdagende routes. Leuk voor volleerde mountainbikers, gravelaars of fietsers die beginnen met gravel racen!

“Vorig jaar sloeg het wedstrijd concept erg goed aan op het NK gravel met een omloop en met 2 klassen. De heren wedstrijd zat in 1,5 week vol en ook bij de dames hadden we een mooi startveld”, aldus organisator Mathijs Wagenaar. Hij vervolgt: “Het plan ontstond na de succesvolle vuurdoop al snel om een landelijke reeks op te zetten met een overkoepelend klassement. Hiermee brengen we direct de gravelsport op een hoger platform wat voor deelnemers, toeschouwers en andere organisaties direct winst is. Met de ervaringen die we hebben opgedaan zoeken we nu de verbinding met lokale fietsclubs om een landelijke competitie op te zetten.”

Simon Schram, medewerker wedstrijdsport bij de KNWU, is ook enthousiast. “We hebben dit eerste NK Gravel in Epe als erg succesvol ervaren. Dat betekent dat de deur open staat voor een wedstrijdreeks, met natuurlijk een NK in 2022. Het concept voor deze wedstrijdreeks blijft grotendeels gelijk aan het NK, waarbij de renners en rensters naast het rijden van een wedstrijd ook punten kunnen verzamelen voor een goede startpositie op het NK. De wedstrijden zijn voor alle licentievormen toegankelijk vanaf de leeftijd van 16 jaar. Zo kunnen ook renners deelnemen met een (dag)startlicentie.” 

Lokale verenigingen worden ontlast met organisatorische zaken die centraal geregeld worden. Hierbij moet je denken aan een website, klassement, leiderstruien, sponsoren en goede media ondersteuning. Vanuit de NL Gravel serie zoeken we lokale fietsclubs welke garant staan voor de vrijwilligers, een parcours en de vergunning. Een deel van de opbrengsten vloeit naar de club en een deel wordt gebruikt voor de organisatie.

Lijkt het je leuk om als organisator ook een NL gravel serie wedstrijd te organiseren? Neem dan voor meer informatie contact op met de organisatie via organisatie@nlgravelseries.nl.

Beginnen met gravellen?
Ben jij beginnend gravelaar en heb je je eerste gravelfiets gekocht maar mis je nèt dat stukje techniek? Volg dan eens een gravel clinic om de techniek basis onder de knie te krijgen en veilig de onverharde paden en singletracks op kan.

Het bericht NL Gravel Series 2022 zoekt hulp verscheen eerst op Ride it!.