Grensland Mountainbike marathon 2019

Op 1 september vindt de 2019 editie plaats van de Grensland Mountainbike Marathon. Deze marathon is voor ATB-ers die ultiem aan de bak willen, grenshoppen in één van de mooiste en meest onderschatte gebieden in het oosten van Nederland, Twente.

Dit jaar met vernieuwde en uitdagende routes die volledig en duidelijk zijn uitgepijld. Mooier, completer en afwisselender dan ooit! Je hebt als deelnemer de keuze uit 150 km, 100 km, 75 km en 55 km. Let op: ga je voor de ultieme uitdaging van 150 km? Dan is voorinschrijving verplicht.

De route gaat dit jaar over Nederlands – Duits grensgebied en bestaat voor 95% uit onverharde paden, met donkere bossen, heidevelden, rulle zandwegen, strakke single tracks en vooral hoogte meters en beklimmingen (150 km, 800 hoogte meters ) te midden van natuurgebieden als Springendal, Tutenberg, en Sibculo.

De marathon vindt plaats in een prachtig natuurgebied en voor de instandhouding van het gebied wordt een deel van het inschrijfgeld afgestaan aan “Support for Nature”. De marathon heeft niet het karakter van een wedstrijd. Wij als organisatie hebben bewust gekozen voor een formule waarbij het recreatieve element voorop staat. Iedereen van jong tot oud kan meedoen en de routes in eigen tempo fietsen.

Deze marathon heeft een 2-sterrenkwalificatie gekregen van de NTFU.

www.grenslandmarathon.nl of https://www.fietssport.nl/details/toertocht/id/48545
Dit is voor de 150 km verplicht! Inschrijven kan voor de 55, 75 en 100 km ook op de dag zelf bij de start: Scan & Go is mogelijk.

?
Kijk dan op www.grenslandmarathon.nl of stuur een e-mail naar info@wtctubbergen.nl

Het bericht Grensland Mountainbike marathon 2019 verscheen eerst op Ride it!.