Op 15 januari KNWU Mountainbike strandrace Renesse

Op 15 januari zal op het Noordzee strand van Schouwen-Duiveland weer de KNWU mountainbike strandrace Renesse verreden worden. Het is inmiddels al weer de negende editie van deze wedstrijd. De deelnemers rijden twee maal het strand, van de Brouwersdam naar de Grevelingendam, een totale ronde van 72 kilometer. Recreatieve deelnemers kunnen natuurlijk ook één ronde rijden.

De start zal plaatsvinden bij paviljoen ‘De Haven van Renesse’. Daar rijden de deelnemers eerst naar het noorden. Nabij de Brouwersdam keren zij, en rijden naar het zuiden, waar ze bij de Grevelingendam keren. Na deze ronde tweemaal gereden te hebben wordt er bij de Haven van Renesse gefinisht.

Bij de start staan de wedstrijdrijders vooraan, daarachter de meer recreatieve rijders. Het Noordzeestrand van Schouwen-Duiveland is uniek en uitdagend. Er zijn palenrijen waar tactische keuzes gemaakt moeten worden, op sommige stukken is het breed, elders weer smal. Bij de Brouwersdam is het breed en het zand hard, maar bij het keerpunt bij de Grevelingendam is het smaller en sompig. Dit maakt dat het een mooi en uitdagend parcours is voor de deelnemers.

De voorinschrijving is open tot en met dinsdag tien januari. Daginschrijving is mogelijk op de ochtend van vijftien januari, vanaf acht uur in de ochtend bij paviljoen ‘De Haven van Renesse’. De start is om tien uur in de ochtend. Alle informatie staat op www.mtbbeachrace.nl .

Het bericht Op 15 januari KNWU Mountainbike strandrace Renesse verscheen eerst op Ride it!.