Wat heb je aan een rechtsbijstandverzekering bij een fietsongeval?

Heb je een rechtsbijstandverzekering afgesloten? Dan denk je mogelijk dat je hier altijd een beroep op kunt doen, maar dat is niet het geval. Zo biedt een rechtsbijstandverzekering bij een scheiding bijvoorbeeld geen uitkomst. Conflicten die betrekking hebben op een echtscheiding of uit elkaar gaan vallen namelijk buiten de dekking van een rechtsbijstandverzekering. Maar hoe zit het eigenlijk bij een ongeval op de fiets? Kun je in dat geval wel een beroep doen op deze verzekering? In deze tekst vertellen wij je precies hoe dit zit.

Schade verhalen op de tegenpartij
De kans op zwaar letsel is groter wanneer je met de fiets deelneemt aan het verkeer dan met de auto. Zo bestaat de kans dat je wordt aangereden. Een automobilist kan je bijvoorbeeld over het hoofd zien bij een rotonde of een weg van rechts. Wanneer je geschept wordt, kan dit verstrekkende gevolgen hebben. Mogelijk houd je ernstig letsel over aan de aanrijding. Als een automobilist of andere verkeersdeelnemer weet dat hij fout zit, neemt hij over het algemeen zijn verantwoordelijkheid. Helaas is dit niet altijd het geval. Is degene die het fietsongeval veroorzaakt heeft van mening dat hij hier niets aan kon doen? Dan ontstaat er mogelijk een conflict.

Wanneer er sprake is van een conflict, komt er waarschijnlijk juridische hulp aan te pas. Dergelijke hulp brengt kosten met zich mee. Heb je een rechtsbijstandverzekering afgesloten? Dan draai je zelf niet op voor de kosten van juridische hulp. Een verzekeraar vergoedt dit namelijk. Doordat je gebruik kunt maken van een jurist, is de kans op een goede afloop van het conflict een stuk groter. Een jurist kent de wet, waardoor het hem mogelijk toch lukt om geleden schade vergoed te krijgen.

Geen wachttijd bij letselschade
Je hebt mogelijk wel eens gehoord over wachttijd bij een rechtsbijstandverzekering. In sommige situaties heb je in de eerste maanden na het afsluiten van de verzekering geen recht op juridische hulp. Als je recent een rechtsbijstandverzekering hebt afgesloten en tijdens de wachttijd wordt aangereden, denk je mogelijk dat het geen zin heeft om een beroep te doen op deze verzekering. Toch is dit wel degelijk het geval. Bij letselschade is er namelijk sprake van rechtsbijstand zonder wachttijd. Ben je aangereden terwijl je op de fiets deelnam aan het verkeer en is hierdoor letselschade ontstaan? Neem dan direct contact op met jouw verzekeraar als je juridische hulp nodig hebt.

Sluit een rechtsbijstandverzekering af
Het is je inmiddels duidelijk wat je aan een rechtsbijstandverzekering hebt bij een fietsongeval. Ben je nog niet verzekerd voor rechtsbijstand? Wacht dan niet te lang met een rechtsbijstandverzekering afsluiten. Helaas gaat niet iedereen direct over tot actie. Dit komt vooral doordat je maandelijks premie afdraagt voor een rechtsbijstandverzekering. Besef je wel dat je ook flink kunt besparen door deze verzekering af te sluiten. Word je op de fiets aangereden, ben je niet verzekerd voor rechtsbijstand en wil je juridische hulp inschakelen? Dan kost dit je flink wat geld. Reden genoeg om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten.

Het bericht Wat heb je aan een rechtsbijstandverzekering bij een fietsongeval? verscheen eerst op Ride it!.