Goede zaken voor Team Brentjens op Vam Berg

Afgelopen weekend stond er weer een wedstijd uit de 3 Nations Cup op de planning. Het strijdtoneel: de VAM Berg. Tijdens deze internationale mountainbike wedstrijd heeft het team van Bart Brentjens zowel bij de Elite mannen als Elite vrouwen gewonnen. De UCI categorie 1 wedstrijd op de VAM berg maakt deel uit van de Vittoria 3 Nations Cup, met wedstrijden in Belgie, Nederland en Duitsland.

Het weekeinde begon op zaterdag 1 juni met de Landelijke Jeugd Competitie. Hierin kwamen jeugdige talenten in diverse leeftijdscategorieën tot 15 jaar in actie. Op zondag 2 juni kwamen de oudere jeugd, de ervaren masters en dus ook de Elite in actie. Bij de dames wist Lotte Koopmans te winnen voor Romana Carfora en de Femke Morssinkhof, een dame die ook in het marathonschaatsen succesvol is. Koopmans, uitkomend voor het KMC mountainbiketeam van oud-Olympisch kampioen Bart Brentjens, mocht het gouden beeld van Bartje in ontvangst nemen.

Wist Koopmans met voorsprong te winnen, bij de heren was de strijd langere tijd spannend. Een groep van vier rijders wist zich vrij snel los te rijden van de rest. Daan Soete (B), Rens Theunissen van Maanen, Cas van Geest en Jarne Vandersteen (B) wisselden van kop en tastten elkaar af. Tot Theunissen van Maanen, ook uitkomend voor Team Brentjens, de gaskraan opentrok en de rest moest passen. De ervaren belg Daan Soete, een alleskunner, want ook succesvol op de weg en in het veld, wist de jonge Cas van Geest in de laatste klimmen over de knie te leggen en werd tweede. Van Geest derde en Jarne Vandersteen vierde.

Samenvattend kan teruggekeken worden op een succesvol weekeinde mountainbikesport op de VAM berg. Het parcours wordt door de steile hellingen, vele hoogtemeters en rockgardens enorm gewaardeerd door de rijders. Daarnaast biedt de VAM berg nog vele mogelijkheden om verder te ontwikkelen tot een walhalla voor de mountainbikesport.

Het bericht Goede zaken voor Team Brentjens op Vam Berg verscheen eerst op Ride it!.