Mountainbikers Karen Brouwer en Ramses Bekkenk doen stap terug

Er komt een einde aan een tijdperk nu Karen Brouwer (34) en marathon-icoon Ramses Bekkenk (47) na twaalf en respectievelijk achttien jaar het KMC mountainbiketeam verlaten. Beide mountainbikers behaalden door de jaren heen zowel nationaal als internationaal mooie overwinningen voor de ploeg op de mountainbike en op het strand maar vinden het nu tijd om rustiger aan te doen.

‘Ik blijf nog wel wedstrijden rijden maar met wat minder training en ook minder frequent als voorheen. In 2006 ben ik bij de ploeg gekomen en heb een mooie tijd bij het team gehad en in de afgelopen achttien jaar de hele wereld gezien. Met veel plezier kijk ik terug op de mooie avonturen en mijn overwinningen in de Transschwarzwald, The Munga, Offroad Finnmark 700 en de nationale mountainbike marathon titel in 2012.’, aldus Bekkenk.

‘Vorig jaar wist ik de Bart Brentjens Challenge te winnen na de geboorte van mijn eerste zoon en mijn plan was om dit jaar na de geboorte van mijn tweede zoon de wedstrijden weer op te pakken maar dat was toch wat lastiger dan verwacht. Net als Ramses kijk ook ik terug op een mooie periode bij het team waarin ik onder andere de Beskidy MTB Trophy, Cape Pioneer Trek en 4Islands MTB race wist te winnen. Bij het nationaal kampioenschap marathon wist ik twee zilveren en drie bronzen medailles te halen. Die gouden plak komt wellicht later nog een keer wanneer de kinderen groter zijn want ik ben nog jong.’, aldus Brouwer met een knipoog.

Teammanager Martin Schuttert: ’Met respect kijk ik naar Karen en Ramses die jarenlang hun werk met topsport gecombineerd hebben en met de ondersteuning van hun familie ieder jaar weer goede prestaties wisten te behalen. Jammer dat aan de samenwerking een einde komt maar vroeg of laat is het voor iedereen tijd voor een nieuw hoofdstuk in het leven’.