Ramses Bekkenk wint strandrace in Petten

Geen strand als asfalt tijdens de strandrace in Petten en waar de laatste weken grote waaiers over het strand reden was het vandaag dus ieder voor zich. Een kolfje naar de hand van Ramses Bekkenk die het liefst zware omstandigheden heeft en weinig op heeft met koerstactiek. Nadat Bekkenk ook Bram Imming achter zich had gelaten pakte de KMC rijder solo zijn eerste overwinning van het seizoen op het strand na al twee keer als tweede geëindigd te zijn. ‘Het was een afvalrace en zaak om geen fouten te maken. Toen ik alleen aan de leiding lag kon ik de snelheid er goed inhouden en zo nog een mooie prijs pakken voor ik dinsdag naar Zuid Afrika vlieg voor deelname aan de Munga.’, aldus Bekkenk.

Ramses Bekkenk terug naar ‘The Munga’
Ramses Bekkenk gaat in Zuid Afrika opnieuw het avontuur aan met het rijden van mountainbike marathon de ‘The Munga’. De wedstrijd over 1070 kilometer met grotendeels tegenwind loopt van Bloemfontein naar Wellington en moet binnen vijf dagen afgelegd worden. De deelnemers aan de Munga bepalen zelf wanneer en hoe lang ze stoppen om te rusten in één van de vijf verzorgingsplaatsen op de route. Bekkenk zette in 2018 een nieuw record neer met een tijd van 50 uur en 30 minuten en heeft diverse wijzigingen in zijn materiaal doorgevoerd om een poging te doen zijn eigen record scherper te stellen.

‘Na Offroad Finnmark was ik eerst van plan dit jaar geen lange race meer te doen maar het begon toch te kriebelen en daarom sta ik wederom aan de start in Wellington. De belangrijkste wijziging is dat ik op mijn Lapierre Prorace SAT rijd. De ‘Shock Absorbing Technology’ gaat me extra comfort opleveren op de hobbelige gravel paden. Daarnaast zal ik met een gravel stuur met ligstuur erop gemonteerd rijden waardoor een meer aerodynamische houding mogelijk zal zijn. Dat de vorm in orde is heb ik de laatste weken laten zien. De omstandigheden gaan uiteindelijk de doorslag geven of het ik het record kan breken.’, aldus Bekkenk die op 27 november van start zal gaan.

Het bericht Ramses Bekkenk wint strandrace in Petten verscheen eerst op Ride it!.