Must try: een toffe indoor mountainbike les

Je bent nooit uitgeleerd, toch? Regen, bagger en wind houden je in ieder geval niet tegen bij een indoor mountainbike clinic! Een ervaren instructeur neemt je mee op avontuur en haalt het beste in jou naar boven. Of je nu alleen bent, met je kind, vrienden of familie: indoor mountainbike les is er voor iedereen. Benieuwd naar de uitdagende trails en wat je allemaal leert? Lees dan snel verder!

Indoor mountainbike les: alsof je écht buiten bent
We horen je al denken: indoor mountainbiken, is dat rondjes rijden in een gymzaal? Verre van! In een volledig overdekt bikepark is maar liefst vier kilometer fietsroute aangelegd. De bouwers hebben allerlei elementen die je op trails in het buitenland tegenkomt nagebootst. Zo is er niet alleen een zanderige ondergrond maar zijn er ook houten bruggen, rotspartijen, heuvels, smalle passages en andere obstakels. Bovendien waan je je echt in de natuur: overal om je heen zijn bomen, planten, struiken en er is zelfs een waterval. In de boshut naast het parcour kun je nagenieten met een hapje en een drankje. Je vergeet bijna dat je binnen bent!

Drie avontuurlijke parcours
Vier kilometer mountainbike route dus, voor zowel de beginner als meer geoefende mountainbiker. Het parcours is opgedeeld in drie routes: elke route heeft zijn eigen moeilijkheidsgraad. De blauwe route is perfect om op te warmen en ideaal voor beginners en kinderen. Het is een flowy route bestaande uit wat eenvoudige obstakels. Heb je al wat meer ervaring? Dan test je op de rode route je snelheid en skills. Er zijn korte klimmetjes, steilere afdalingen en springmogelijkheden. Speciaal voor de echte durfal is er de zwarte route. Hier vind je onder andere wallrides, hogere sprongen, uitdagende bochten en veel terreinvariatie. Wanneer je écht zeker van je zaak bent, kies je deze lijn. 

Mountainbike les voor de beginner
Ben je net begonnen met mountainbiken en weet je nog niet precies hoe schakelen of doorsturen werkt? Twijfel je soms een beetje, sla je stukjes route over omdat ze te moeilijk zijn of ben je soms angstig? Volg dan een indoor mountainbike les! Ook als je nog nooit op een mountainbike hebt gezeten of zoekt naar een leuk dagje uit is deze clinic ideaal. Je kunt een 1-op-1 les nemen, als duo of met een gezellige groep. Tijdens de les leert een ervaren instructeur je uitgebreide basistheorie en houdingstechniek. Daarna komt het aan op oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Met handige tips en tricks breng jij jouw fietsvaardigheden naar een hoger niveau. Een toffe, leerzame dag!

Gevorderden: train voor jouw volgende uitdaging
Mountainbike les is ook ideaal voor ervaren fietsers die toe zijn aan next level mountainbiking. Bijvoorbeeld als je van plan bent bikeparks te bezoeken met extremere trails of als je op vakantie gaat naar de Alpen of misschien wel Finale Ligure! Tijdens de les word je klaargestoomd voor ieder terrein. De instructeurs breiden de basis uit en gaan dieper in op diverse technieken zoals balans, houding, de mountainbike het werk laten doen, klimmen en dalen met obstakels. Je leert de controle te behouden wanneer de situatie uitdagender wordt en krijgt tips en tricks om één te worden met jouw mountainbike. Ideaal voor de mountainbiker die de puntjes op de i wil zetten.

Sta je al te trappelen om een indoor mountainbike les te volgen? Je mag je eigen mountainbike gebruiken, maar het is ook mogelijk om een fiets en helm te huren. Even reserveren et voilà: veel rijplezier!