Uitslag Drenthe200, volle bak voor KMC Mountainbiketeam

Afgelopen zondag was het zover, de 2023 editie van mtb marathon de Drenthe 200. Voor Teus Ruijter, Gerben Mos en Tim Smeenge ging de wekker dan ook vroeg en om zes uur klonk het startschot voor 200 kilometer lange mountainbike marathon door een nat en guur Drenthe. De route was hier en daar wat aangepast maar het bleef een echte Drenthe 200 waarin iedereen uitgeput aan de finish arriveerde. Vroeg in de wedstrijd kwamen vijf man aan de leiding te rijden: Gerben Mos, Tim Smeenge, Thom Bonder, Bas Peeters en Piotr Havik. Teus Ruijter wist na een lange achtervolging nog knap naar het vijftal te rijden nadat hij vroeg in de wedstrijd op een modderstrook de aansluiting verloor.

‘Op de mountainbike route van Gieten heb ik gas gegeven en daar kon aanvankelijk alleen Thom Bonder mee maar die kwam op een gaatje te zitten en brak uiteindelijk. Vanaf toen begon een lange solo van 140 kilometer terug naar Roden. Onderweg hadden we nog een paar stevige buien en het beruchte ‘Janpad’ maakte ook dit jaar haar naam meer dan waar. Ontzettend mooi om hier vandaag voor de derde keer op rij te winnen.’, aldus Smeenge.

De achtervolgende groep dunde steeds verder uit en in Dwingeloo waren Mos, Ruijter en Bonder nog over. Via Appelscha ging het drietal naar Veenhuizen en kort daarna belande Bonder in een sloot, ging kopje onder en schakelde zichzelf daarmee uit voor het podium. Wel wist hij na Ruijter en Mos die als tweede en derde binnen kwamen nog zijn vierde plaats vast te houden.

‘We zijn vandaag met drie man gestart en na 200 kilometer staan er ook drie man van onze ploeg op het podium dus beter kon het niet gaan. Net als in 2019 bezetten we weer het hele podium. Naast de indrukwekkende prestatie van Tim is het mooi om te zien welke stap Teus Ruijter heeft gemaakt die vorig jaar het podium net mistte. Ook Gerben Mos staat hier maar weer mooi voor de vierde keer op het podium.’, aldus teammanager Martin Schuttert.