Homeride 2019

HomeRide is een uniek wielerevenement dat op 22 en 23 juni 2019 voor de negende keer plaatsvindt. Deelnemers fietsen met zelfgekozen teams 500 km in 24 uur en laten zich sponsoren voor de Huizen en vakantiehuizen. Zo zorgen we er samen voor dat families dicht bij elkaar kunnen zijn.

Je kunt de 500 kilometer tellende HomeRide in estafettevorm fietsen, maar ook als fullrider. Voor een goed teamgevoel is het mooi om te starten en te finishen met het volledige team. Naast de lange afstand is het een extra uitdaging dat je ’s nachts fietst, want HomeRide wordt non-stop verreden. De zorg voor een ernstig ziek kind gaat immers ook non-stop door. Het bikkelen gedurende de nacht wordt door veel deelnemers als een bijzondere uitdaging ervaren.

Goed verzorgd en onvergetelijk 
Niet alleen bij de start en finish, maar ook op de diverse checkpoints onderweg wordt flink uitgepakt om van HomeRide een onvergetelijk evenement te maken. Zo zijn er voldoende faciliteiten om even uit te rusten, bij te tanken of je te laten masseren. Ook is er altijd iets te eten: een warme maaltijd, ontbijt, fruit, soep, pannenkoeken of andere welkome snacks. Om nog maar te zwijgen van de nodige support in de vorm van muziekbands, betrokken vrijwilligers en juichende mensen.

Iedereen kan meedoen
Een HomeRide team bestaat uit minimaal drie en maximaal tien wielrenners. Daarnaast heeft ieder team minimaal één begeleider die niet meefietst. Ook minder sportieve vrienden, collega’s, partners, ouders en kinderen kunnen meedoen als volwaardig teamlid met een eigen functie. Ieder teamlid is even belangrijk. Denk aan een PR- en social media manager, logistiek manager, fondsenwerver en een materiaalman. En dat maakt HomeRide extra bijzonder.

Kosten
De kosten om deel te nemen aan HomeRide zijn € 75 voor wielrenners en € 25 voor begeleiders. De teams werven minimaal € 7.000 aan donaties voor de Ronald McDonald Huizen en vakantiehuizen en zorgen er zo voor dat zieke en zorgintensieve kinderen hun familie altijd in de buurt hebben. Als jouw team dit bedrag bij elkaar heeft, is jullie startbewijs een feit en kunnen jullie van start op 22 juni!

Het bericht Homeride 2019 verscheen eerst op Ride it!.