Sigma presenteert de Sigma Buster 700

De nieuwe BUSTER 700 is de allrounder powerlamp van het huidige verlichtingsseizoen. Het model dat de succesvolle BUSTER 600 opvolgt beschikt over vette 700 Lumen licht output, een enorme lichtafstand van 100 meter en al naar gelang de verlichtingsmodus een brandduur van maximaal 18 uur. Ondanks de sterke output blijft de powerlamp licht en compact en is zowel geschikt voor bevestiging op de helm als op het stuur. Met een adviesprijs van € 69,95 is de BUSTER 700 één van de voordeligste lampen in haar vermogensklasse.Behalve de prijs-kwaliteitverhouding werd ook het bedieningsconcept van de nieuwe BUSTER-modellen geoptimaliseerd. Door dubbelklikken tijdens bedrijf, kan de lamp direct op de helderste stand worden geschakeld, of worden gedimd. Een praktische functie om tegenliggers niet te verblinden.

De geïntegreerde accu heeft een capaciteit van 3300 mAh en beschikt over een laad- en diepontladingsbeveiliging. Het nieuw ontworpen koelvinnen aan de onderkant maakt een goede warmteafvoer mogelijk en op die manier een optimale temperatuurregeling. De robuuste behuizing is volgens de IPX4 norm spatwaterdicht en ideaal voor elk type outdoor gebruik.

Op de schroefhouder zit de verlichting stevig op het stuur en kan op de houder flexibel 360° worden gedraaid. Verder is een universele helmhouder en een adapter voor de bevestiging aan action-camera houders (of de multi-clamp voor je Garmin) of aan de nieuwe SIGMA BUTLER II out-front-houders voor de (GPS) fietscomputers in de levering inbegrepen.

Standaard zijn alle USB-powerlampen van SIGMA SPORT met de tweetraps laadindicator uitgerust. De kleur in de bedieningsknop geeft feedback over de actuele accucapaciteit. Vanaf 70 % lading brandt de knop groen, onder de 30 % wordt deze rood. Met de meegeleverde Micro-USB-kabel is de krachtige accu binnen een kort tijdsbestek weer vol opgeladen. Dit wordt door de groen oplichtende bedieningsknop aangegeven. Bij de componenten werd gekozen voor de beproefde kwaliteit van de “Cree LED” LED technologie.

De BUSTER 700 is vanaf februari 2018 verkrijgbaar.

Het bericht Sigma presenteert de Sigma Buster 700 verscheen eerst op Ride it!.