Tim Smeenge en Teus Ruijter tweede in de Transalp

Na vier dagen bezetten Tim Smeenge en Teus Ruijter de tweede plaats in het algemeen klassement van de Bike Transalp. De eerste etappe was meteen een hele zware en niet te doen voor rijders zonder deugdelijke mountainbike training. Temperaturen rond de dertig graden en ruim 3000 hoogtemeters over 65 kilometer van Lienz naar Sillian. Achter de winnaars Herrera en Mejia uit Costa Rica kwam het KMC duo als tweede over de streep. De tweede etappe kende dezelfde uitslag met de beklimming van de Kronplatz en finish in het Italiaanse Bruneck.

In de derde etappe werd de Kronplatz opnieuw beklommen en Ruijter had het in de beginfase lastig in de korte etappe over 37 kilometer. Achter wederom de Costa Ricaanse winnaars en het Oostenrijks/Italiaanse duo Philip Handl en Michael Wohlgemuth kwam het KMC duo als derde binnen in St. Vigil.

Vandaag stond met 109 kilometer de langste etappe op het programma naar Kaltern en het was wederom erg warm. De top drie klassering was gelijk aan gisteren en met nog drie etappes te gaan lijkt de eindoverwinning naar Costa Rica te gaan maar gaat de strijd om de tweede en derde plaats nog spannend worden.

Foto credits: Markus Greber