Tough 1000, bucketlist materiaal

Heb je nog een open plekje in je bucketlist of heb je zin om te fietsen voor een goed doel? Dan is de 5-daagse Tough 1000 misschien wel iets voor jou.

Onvergelijkbaar en uniek. Je fietst door 5 landen in 5 dagen. 200K per dag is niet niks, zeker met de wisselende ondergronden. Maar er is ook een dagelijkse routeoptie van 150K. We maken het niet te gek natuurlijk, wel super mooi. Je finisht waar je start in Nederland en je slaapt op campings. Dichtbij een stad, want je wil na zo’n dag ook wel even wat lekkers eten. Blijf je liever op de camping? Geen punt ook daar eet je goed hoor! Dat bepaal je zelf. De organisatie verzorgt het ontbijt en de lunch, want je gaat natuurlijk geen boodschappen doen tijdens Tough 1000! Jij fietst en haalt minimaal € 1.000 op voor Hartstichting, piece of cake toch?

Een gravel fiets is wellicht de beste optie voor deze uitdaging. Maar, er zijn natuurlijk meer opties. Met een cross-fiets of racefiets ( minimaal 28mm profielbanden) klaar je de klus ook zeker!

Waar doe je het voor?
Als fietser weet je als geen ander hoe belangrijk je hart is. En deze sport brengt ook veel hartfalen aan het licht. Soms loopt het goed af,  maar we kennen ook de verhalen van fietsvrienden waarbij dat niet gebeurde. Hartstichting financiert baanbrekend onderzoek om hartfalen eerder op te sporen en beter te behandelen. Naast wetenschappelijk onderzoek richt Hartstichting zich op voorlichting en preventie. Meer bewegen, gezonder eten en minder stressvol leven zijn belangrijke factoren die helpen ter voorkoming van hartfalen. Daar is veel geld voor nodig en daarom ga jij fietsen!

Meer weten? Check www.tough1000.cc

 

Het bericht Tough 1000, bucketlist materiaal verscheen eerst op Ride it!.