De vier mooiste fietsroutes in Nederland

Fietsen is een van de meet ontspannende activiteiten die er is. Je traint niet alleen je lichaam, maar ook je geest. Zeker als je ervoor kiest om de fraaiste plekjes in Nederland per fiets te ontdekken: bij wie dit soort fietsroutes neemt, daalt het stressniveau gedurende zulke ritten al snel. Zorg echter wel dat jij en je partner een betrouwbare fiets kopen bij Mantel.com, zodat je de mooie fietstocht veilig kunt maken. Ben je slecht ter been of licht invalide, dan kun je een comfortabele elektrische fiets kopen bij Mantel.com voor de perfecte fietstocht in de mooiste regio’s van ons land. De top vijf gebieden om te bezoeken zijn de Veluwe, Drenthe, De Peel, Twente en de Betuwe. Wat maakt deze top vier fietsgebieden zo uniek en mooi?

1. De Veluwe
De Veluwe geldt als een van de mooiste en grootste (alleen de Waddenzee is groter) natuurgebieden van ons land. Hie kun je op tal van plekken genieten van uitgestrekte bossen, herten en zwijnen spotten (bijvoorbeeld bij Uddel en Epe), zandvlaktes bewonderen en eindeloos fietsen door en langs de mooiste plekjes van Nederland. Denk aan de Posbank bij Rheden, de schitterende bosrijke gebieden rond Apeldoorn of de schoonheid van de Groevenbeekse Heide tussen Ermelo en Putten.

2. Drenthe
In Drenthe gaat wel eens het ludieke spreekwoord ‘Je bent pas echt stoned, al je tussen de hunebedden woont’. Maar ook langs de heide en gezellige Drentse dorpjes fietsen geeft een high gevoel. Dit kan in het noorden en oosten van Drenthe, waar je prachtige fietspaden vindt die je leiden door heuvelachtig land, over de Drentse Hondsrug. Onderweg kun je naast hunebedden oogstrelende heidevelden bezoeken, doorkruis je mooie bossen en kom je rustgevende vennetjes tegen.

3. De Peel
Zo ’n 200 jaar geleden stond De Peel voornamelijk bekend als een jachtgebied. Hier werd er vooral gejaagd op de heerlijk smakende hazen en patrijzen. In 1930 kwam er in De Peel een natuurreservaat tot stand, waar je van de mooiste flora en fauna kunt genieten die ons land rijk is. Dus ga snel een fiets kopen bij Mantel.com en leer dit unieke natuurreservaat goed kennen.

4. Twente
Twente biedt een rustgevend landschap dat te verkennen is over fietspadenroutes met in totaal een lengte van maar liefst 1500 kilometer. Je komt door karakteristieke Twente dorpen heen op jouw tochten. Niet te missen is in elk geval Kasteel Warmelo in Diepenheim, waar ooit de moeder van prins Bernhard woonde. Bij dit kasteel bevinden zich prachtig ontworpen tuinen die zeker de moeite van het bezoeken waard zijn.

Het bericht De vier mooiste fietsroutes in Nederland verscheen eerst op Ride it!.