Cabin Fever, bickepacking in Zweden

Cabin Fever is de enige Bikepacking Grand Prix van Zweden. Het is geen race. Het is een avontuur, waarbij in vier loops langs verloren hutten van Småland wordt gefietst. De volgende editie van de Cabin Fever begint op woensdag 30 april 2020 vanuit het centrum van Jönköping (Zweden) en eindigt op 3 mei 2020 in het basecamp.

Ontdek wat Småland (het kleine land, een deel van Zuid-Zweden) te bieden heeft in het voorjaar; lang vergeten middeleeuwse paden, diepe sparrenbossen, kabbelende beekjes, met vis gevulde zoetwatermeren en bossen vol met anemonen.

Het avontuur bestaat uit vier lussen die beginnen en eindigen in Jönköping, waar een basiskamp is. In totaal meer dan 600km asfalt, grind, paden, wandelingen en ca. 9.000m hoogteverschil. Vorig jaar bestond Cabin Fever uit vier loops van 150km, 150km, 230km en 130km. Elke dag verstrekt de organisatie de gps-route voor de volgende dag.

Hoe dan ook heb je naast je gravel- of mountainbike ook een bivak- en slaapzak, matras en bikepacking gear nodig.

Hoeveel loops je eindigt en of je in het basecamp slaapt, is aan jou en je innerlijke demonen.

Kijk voor meer info op:
www.laleprestanca.se

Tickets via (Early bird prijs: ca. 95 Euro):
https://tickset.com/e/cabinfever2020

Op 28 april gaan 4 mannen van het ‘Gravel Devils’ Team Holland op pad richting Jönköping. Mogelijk is er nog plek in de auto en op de overnachtingslocatie. Als je zin hebt om mee te gaan, laat het dan even weten via:
Europeanbikechallenge.com

Het bericht Cabin Fever, bickepacking in Zweden verscheen eerst op Ride it!.