La Vuelta bezoekt Den Bosch

Na de proloog in Utrecht zakt de Vuelta op zaterdag af naar Brabant. ‘s-Hertogenbosch is tijdens de 2e etappe van de Spaanse wielerkoers namelijk het startdecor. Op 20 augustus vertrekt de groep profwielrenners vanaf de Citadel voor een 183 km lange tocht naar Utrecht. Om 13.15 uur is de start. Het peloton rijdt 7,8 km geneutraliseerd door de binnenstad, het Paleiskwartier en Veemarktkwartier. Vanaf de Brabanthallen begint de officiële wedstrijd. Dit is om 13.33 uur. Dan fietst het peloton met hoge snelheid via een deel van de Zuidwaterlinie richting de Amerongse Berg. Rond 17.00 uur finishen ze in Utrecht.

Mensen van buitenaf maar ook wielerliefhebbers die in Den Bosch wonen zijn uiteraard van harte welkom langs de route om de reclamekaravaan en het peloton voorbij te zien komen!

De stad kleurt rood-geel op 20 augustus! Breng een bezoek aan ‘Festival La Vuelta Holanda por favor’. Dit is een gratis festival voor jong en oud op het parkeerterrein in de Prins Bernhardstraat. Met gratis activiteiten, lekker eten & drinken en natuurlijk live uitzending van de koers. Ook in de aanloop naar 20 augustus gebeurt er van alles.

Meer weten over dit festival? Check deze pagina >>

Het bericht La Vuelta bezoekt Den Bosch verscheen eerst op Ride it!.