Het kiezen van een fietscomputer: criteria

Op zoek naar een fietscomputer? Het is lastig om te kiezen. Waarom? Omdat er heel veel verschillende modellen zijn. Waar moet je bij het kiezen op letten? De volgende criteria helpen je ongetwijfeld op de goede weg.

Bekijk fietscomputer-shop.nl

Met of zonder navigatiemodus
Kies je voor een fietscomputer met of zonder navigatiemodus? Will je verschillende routes rijden of ga je vak rijden in onbekend gebied. Dan is een apparaat met fietsnavigatie natuurlijk erg handig. Kies je voor een apparaat met fietsnavigatie? Let er dan op of de fietsnavigatie uitgebreid genoeg is. Je kunt kiezen voor een fietsnavigatie die alleen aangeeft dat er een bocht wordt gemaakt. Je kunt ook kiezen voor een fietsnavigatie met ingebouwde digitale kaarten.

Met draad of draadloos
Eenvoudige fietscomputers hebben soms nog een draad. De meeste modellen zijn draadloos. Bij draadloze apparaten wordt met een zogenaamde ATS zender contact gemaakt met de sensoren.

Gebruiken van batterijen of een oplaadbare accu
De goedkoper modellen maken vaak nog gebruik van batterijen, terwijl de duurdere modellen gebruikmaken van een oplaadbare accu. Kies je voor een model met een oplaadbare accu? Let dan op de batterijduur. Voor langere ritten is een batterijduur van 6 uur wenselijk.

Een scherm dat goed is af te lezen
Bedenk dat een reflecterend scherm in zonnig weer vaak erg lastig is om af te lezen. Dat is erg vervelend als je bijvoorbeeld wilt weten waar je af moet slaan. Koop dus een fietscomputer met een scherm dat het zonlicht niet reflecteert. Van belang is ook de resolutie van het scherm. Een scherm met een hoge resolutie heeft een gedetailleerde weergave.

Het display moet groot genoeg zijn
Wanneer is het display groot genoeg? Dat is natuurlijk afhankelijk van je eigen voorkeur. Een compact vormgegeven fietscomputer heeft een kleine display. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een fietscomputer met een grote display.

Een waterdichte fietscomputer
Bedenk dat waterdichtheid geen onbelangrijk criterium is. Je fietscomputer mag natuurlijk niet sneuvelen als het begint te druppelen. Doorgaans zijn ze in ieder geval spatwaterdicht. De waterdichtheid wordt aangegeven met IPX. IPX5 is sproeidicht en IPX6 is waterbestendig. Deze classificaties zijn doorgaans voldoende.

Genoeg functionaliteiten
Er zijn fietscomputers met hoogwaardige ANT+ en meer dan 10 functies. Vraag je af of je die allemaal nodig hebt. Hoe kun je voorkomen dat je een duur apparaat koopt met allerlei voor jou overbodige functies? Door een lijstje te maken met functionaliteiten die jij belangrijk vindt. Zo kom je te weten of bijvoorbeeld het meten van de hoogte een voor lou belangrijke functionaliteit is.

 

Het bericht Het kiezen van een fietscomputer: criteria verscheen eerst op Ride it!.