Bollé presenteert de Eco Avio MIPS fietshelm

Vorig jaar presenteerde het Franse Bollé de AVIO Mips fietshelm. Eén van de lichtste fietshelmen op de markt en de opvolger van de succesvolle Furo fietshelm. Bollé is kritisch op het productieproces en heeft uiteraard oog voor de toekomst, vandaar dat er nu ook van deze helm een ECO variant is. Deze variant is weliswaar iets zwaarder dan de normale versie maar zit misschien toch wel nèt iets lekkerder als je weet dat de productie wat verantwoorder is geweest.

De ECO variant onderscheid zich van de andere varianten doordat op de meeste onderdelen gebruik wordt gemaakt van gerecyclede materialen terwijl de basiseigenschappen van de helm uiteraard ongewijzigd blijven.

Luchtstroom geoptimaliseerd met CFD*-simulaties

De AVIO MIPS is ontworpen om zowel diepe interne kanalen als grote ventilatieopeningen aan de voorkant uit te lijnen met kleine uitlaatpoorten die lage druk creëren aan de achterkant van de helm. Deze lage druk trekt lucht door de helm en houdt het hoofd van de rijder koel, terwijl de strike-cage-technologie de helmstructuur versterkt.

MIPS Veiligheidssysteem

Net als in een groot deel van de andere fietshelmen van Bollé, is ook deze uitgerust met het MIPS veiligheidssysteem. Dit is een wrijvingsarme laag binnenin een helm. Deze laag bevindt zich tussen de voering en het beschermende EPS-schuim, waardoor de helm 10 tot 15 mm ten opzichte van het hoofd kan schuiven. Dit vermindert de druk op de hersenen aanzienlijk bij een schuine impact. Het Brain Protection System MIPS® is zo ontworpen dat het naadloos in het ontwerp van de helm past, zonder afbreuk te doen aan comfort, de pasvorm of ventilatie. Er zijn verschillende MIPS®-systemen, die allemaal bestaan uit een wrijvingsarme technologie in een helm, waardoor die veiliger is en u optimaal van uw favoriete activiteit kunt genieten.

Click-To-Fit™-systeem

Met het Click-To-Fit™-systeem kunt u de pasvorm van uw helm eenvoudig en snel tot in het kleinste detail aanpassen. Met de rubberen verstelknop kunt u de helm moeiteloos strakker of losser zetten, zelfs als u handschoenen draagt!

Het bericht Bollé presenteert de Eco Avio MIPS fietshelm verscheen eerst op Ride it!.