Waar fiets jij het liefst?

Nederland ligt vol met prachtige fietspaden, die je werkelijk overal brengen waar je maar zou willen zijn. Waar fiets jij het liefst?

In de grote stad: wel zo praktisch
Woon je in een grote, drukke stad als bijvoorbeeld Amsterdam, dan zal je waarschijnlijk vaak je fiets pakken om de drukte een beetje te vermijden. Zeker binnensteden van grote steden zijn niet gemaakt op auto’s, er wordt ook steeds meer gedaan om deze uit deze gebieden te weren. Op je fiets ben je in dit geval veel mobieler en beweeg je je moeiteloos door het drukke verkeer heen. Je hoeft je, ook een groot voordeel, vervolgens ook niet druk te maken om een parkeerplaats. Je fiets kun je, in tegenstelling tot je auto, ook in de grote stad altijd wel ergens kwijt. En dat ook nog eens zonder meerdere euro’s per uur neer te hoeven leggen als parkeertarief. De fiets in de grote stad: een goed idee!

Op de fiets naar je werk: handig en vaak tijdbesparend
Woon je niet al te ver van je werk vandaan, dan is de fiets misschien wel je favoriete manier om naar je werk te reizen. Logisch, want zo vermijd je de files of de drukte om in de stad van A naar B te komen. Daarnaast heb je misschien een werkgever die fietsen wil aanmoedigen en om die reden een fietsplan werk aanbiedt. Door de nieuwe regelgeving rondom dit soort fietsplannen is het aanbieden van een leasefiets een stuk gemakkelijker geworden voor de werkgever, en in veel gevallen een stuk goedkoper voor de werknemer.

De heuvels op: voor wie van een uitdaging houdt
We hebben in Nederland geen bergen, maar heuvels kom je zo hier en daar wel tegen. Zeker in Limburg en op de Veluwe vind je er genoeg, en opvallend genoeg zie je hier vaak ook meer fietsers dan op andere plekken. Zeker wielrenners, of het nu om amateurs of professionals gaat, pakken graag zo nu en dan een lekkere heuvel mee. Het kan soms een uitdaging zijn, een heuvel beklimmen, zeker als hij steil is, maar de voldoening als het hoogste punt is bereikt maakt veel goed. Net als het daarna naar beneden kunnen zoeven en even niet te hoeven trappen, uiteraard.

Gewoon, waar het maar nodig is
Voor veel mensen is de fiets een praktisch vervoermiddel, waar zij verder niet over nadenken. Zij gebruiken de fiets simpelweg waar en wanneer dat nodig is, en daar is natuurlijk ook niets mis mee. Vaak gaat het hier om korte ritjes in de eigen omgeving. De kinderen naar school brengen, de boodschappen doen: wij Nederlanders doen het allemaal op de fiets. In andere landen willen ze ons er nog wel eens raar om aankijken, maar we zijn praktisch ingesteld: er is bijna niks dat je niet met de fiets kan doen, toch?

Het bericht Waar fiets jij het liefst? verscheen eerst op Ride it!.