GoPro lanceert de Hero 7

Alhoewel het nieuws rond GoPro de afgelopen tijd voornamelijk betrekking had op tegenvallende verkoopresultaten en kelderende aandelen, komt de actiecamera-maker nu toch met een serie nieuwe camera’s, de GoPro Hero 7!

In totaal gaat het om drie modellen: de Hero 7 Black, Silver en White. Eerstgenoemde camera is uiteraard het high-end model en in staat om 4K UHD video op te nemen met 60 beelden per seconde met een maximale bitrate van 78 Mb/s. 2.7K- en 1080p-video’s kunnen worden opgenomen met respectievelijk 120 en 240 beelden per seconde. Uiteraard kunnen ook foto’s geschoten worden welke een resolutie hebben van 12 megapixel. In burst-modus kunnen maar liefst dertig 12-megapixel foto’s geschoten worden.

Verder beschikt de Black onder andere over ‘HyperSmooth’ beeldstabilisatie, portrait-modus voor social media, hdr, gezichtsherkenning, live-stream functionaliteit, raw-foto en spraakbesturing. Aan de achterkant is een 2-inch lcd-display geplaatst en de camera is zonder extra behuizing waterdicht tot 10 meter.

De Silver is minder uitgebreid dan de black en kan 4K-, 1440p- en 1080p-video opnemen met respectievelijk 30, 60 en 60 beelden per seconde. De 4K-stream heeft een maximale bitrate van 30 Mb/s. Foto’s kunnen geschoten worden in een 10-megapixel formaat met maximaal 15 beelden per seconde. Naast ingebouwde beeldstabilisatie beschikt het apparaat eveneens over het 2-inch lcd display, portrait-modus voor social media en nog een aantal andere (softwarematige) functionaliteiten. De Silver is eveneens waterdicht tot 10 meter.

De eenvoudigste variant, de White, kan fullhd-video opnemen met 60 beelden per seconde. Net als de Silver kan hij vijftien 10-megapixel foto’s schieten in één seconde. Uiteraard beschikt de White over beeldstabilisatie, de portrait-modus voor social media, de waterdichte behuizing en het 2-inch lcd-display.

Het bericht GoPro lanceert de Hero 7 verscheen eerst op Ride it!.