Bye Nutrition introduceert biologisch afbreekbare verpakking

Voordat de oprichters van Bye Nutrition 4 jaar geleden begonnen, waren ze bezig met hoe ze producten kunnen maken van zo  hoog mogelijke kwaliteit, zonder chemische zoetstoffen en op zo natuurlijk mogelijke manier.  De vraag was of ze naast een gezond en natuurlijk product ook een natuurlijke verpakking aanbieden? Zo begon hun zoektocht naar een plastic vrije verpakking. Deze dachten ze gevonden te hebben, maar veel testen bleek 1 op de 4 verpakkingen stuk te gaan in de fabriek. Nu 4 jaar later kunnen ze met trots melden dat het eindelijk is gelukt! Bye Nutrition heeft vanaf nu een 100% biologisch afbreekbare verpakking voor de Endurancebars.

Maar wat betekend een 100% biologisch afbreekbare verpakking?
Een 100% biologisch afbreekbare verpakking moet aan de volgende criteria voldoen:

  • Minstens 90% van het product moet binnen 12 weken tot deeltjes van minder dan 2 mm afbreken.
  • Binnen 6 maanden moet het product afbreken tot organische stoffen (CO2, water en mineralen).
  • De toegestane maximumconcentraties voor zware metalen (Cu, Zn, Ni, Cd, Pb, Hg, Cr, Mo, Se, As) en fluor mag niet overschreden mogen worden.
  • Het toegevoegde product mag geen schadelijke invloed hebben op de kwaliteit van het compost.

Dit betekent niet dat de verpakking bij jou in de kast of in je zak zal afbreken!
De verpakking wordt namelijk afgebroken door micro-organismen (bacteriën en schimmels) tot minerale bestanddelen, biomassa, water en kooldioxide (C02) of methaan (CH4). Dit gebeurt in een chemisch proces dat onder de volgende gunstige voorwaarde moet worden blootgesteld; zuurstof, temperatuur en vocht.

Daardoor kan je de verpakking weg gooien bij het GFT Afval!
Dit is positief want GFT afval wordt op de juiste manier gerecycled en kan omgezet worden in voedingsstoffen, bij velen bekend als compost. Compost is een perfecte bodemverbeteraar, waardoor onze verpakking bij draagt aan nieuw leven!

De verpakking wordt binnen 6 maanden volledig afgebroken tot organische stoffen! Hiermee draag jij als sporter en wij als BYE! Nutrition bij aan een Zero waste lifestyle!

Het bericht Bye Nutrition introduceert biologisch afbreekbare verpakking verscheen eerst op Ride it!.