SIGMA SPORT lanceert nieuwe ORIGINALS fietscomputers

Met de introductie van de nieuwe Sigma ORIGINALS fietscomputers zet SIGMA Sport zijn ontwikkeling voort. Binnen korte tijd hebben hebben we vele nieuwe producten gelanceerd. “Fietscomputers en SIGMA horen gewoon bij elkaar”, zegt SIGMA-directeur Robin Schendel. “Sinds 1982, toen mijn vader, de oprichter van het bedrijf Klaus-Peter Schendel, de eerste digitale fietscomputer lanceerde, de Cyclecoach, staat SIGMA aan de basis als het gaat om fietscomputers. De functionele fietscomputers zijn de afgelopen decennia steeds beter geworden. Met de ORIGINALS lanceren we graag de volgende generatie fietscomputers. Verkrijgbaar in vijf modellen en zowel inbekabelde als in draadloze versies, elke fietser vindt zijn ideale fietscomputer en voldoende motivatie om op zijn fiets te stappen.”

Dankzij geoptimaliseerde bediening en een nieuwe, grotere displays zijn de ORIGINALS nog gebruiksvriendelijker geworden, maar hebben door slanke behuizing toch een compacte formaat behouden. Dankzij de extra lange batterijduur van meer dan twee jaar hoeven fietsers zich geen zorgen te maken over het onderhoud van hun fietscomputer.

Voor de dagelijkse woon-werk en de recreatieve fietsers: BC 5.0, BC 8.0 en BC 10.0
De ORIGINALS BC 5.0, BC 8.0 en BC 10.0 zijn bedoeld voor fietsers die snel en eenvoudig de belangrijkste gegevens van hun fietsrit willen vastleggen. De BC 5.0 biedt de vijf meest fundamentele functies. De huidige snelheid, dagafstand, totale afstand, rijtijd en 24u klok zijn op elk moment gemakkelijk af te lezen op het grote display. De functies worden weergegeven in de vorm van symbolen of iconen. Dankzij de grote knop is scrollen tussen de functies snel en eenvoudig, zelfs tijdens het rijden. De BC 8.0 is de ideale fietscomputer voor de meer sportieve fietsers op de racefiets, mountainbike en gravelbike, die naast de basisfuncties ook de totale rijtijd, de gemiddelde snelheid en een vergelijking tussen de huidige en gemiddelde snelheid willen zien. Uitgerust met tien functies meet de BC 10.0 naast deze basisfuncties ook de temperatuur en de maximale snelheid.

Voor sportievere fietsers: BC 12.0 en BC 14.0
Sportievere fietsers die er graag op uit trekken met fietsmaten op de racefiets, mountainbike of gravelbike zullen genieten van de BC 12.0 en BC 14.0 modellen. Met zijn twaalf functies kan de BC 12.0 op twee fietsen worden gebruikt en registreert hij alle afgelegde trainingen van beide fietsen afzonderlijk. Als je wilt trainen op kracht of souplesse, dan is de (optionele) cadanssensor een handige feature. Praktisch is ook het maandelijkse overzicht van de totaalwaarden in een soort trainingsdagboek. Met zijn 14+ functies, zijn sportieve design en de geïntegreerde hoogtemeting is de BC 14.0 de ideale metgezel voor iedereen die er weleens op uit trekt in de heuvels of bergen. Naast de (optionele) cadansmeting, worden ook hoogtefuncties zoals actuele hoogte, stijgings %, hoogtemeters, totale hoogtemeters en maximale hoogte getoond, wel zo handig. Twee verschillende wielmaten en de achtergrondverlichting zijn andere handige functies. Als je de cadansmeting niet wilt missen, kun je de BC 12.0 WL CAD of BC 14.0 WL CAD gebruiken, deze worden al geleverd inclusief de cadanssensor.

Flexibele montage
De ORIGINALS fietscomputers worden eenvoudig op het stuur of de stuurpen gemonteerd. Bij de sportieve BC 12.0 en BC 14.0 is het ook mogelijk middels de OVER CLAMP BUTLER of LONG BUTLER de computer optimaal te monteren op de mountainbike of racefiets. Ze zijn verkrijgbaar als losse accessoires. Extra beveiligingsfunctie: De fietscomputers kunnen met een extra schroef aan de BUTLER worden bevestigd om diefstal te voorkomen.

De ORIGINALS fietscomputers liggen vanaf het voorjaar van 2022 in de winkels.

Het bericht SIGMA SPORT lanceert nieuwe ORIGINALS fietscomputers verscheen eerst op Ride it!.