Tim Smeenge Nederlands kampioen mountainbike in Gasselte

In het Drentse Gasselte kwam mountainbiker Tim Smeenge vandaag na 93 kilometer solo aan en pakte daarmee zijn eerste nationale titel in de mountainbike marathon discipline. Ploeggenote Karen Brouwer verloor helaas de sprint om de titel en eindigde als tweede achter Tessa Neefjes met kort daarachter Brouwer’s ploeggenote Rozanne Slik. Bij de Masters 40+ was Ramses Bekkenk heer en meester.

Ondanks wat tegenslag op fysiek gebied in de laatste weken voelde Smeenge zich vandaag erg sterk en nam al een paar keer vroeg in de wedstrijd het initiatief op de zware zandpassages. Ook zijn KMC ploeggenoten Teus Ruijter en Gerben Mos zaten mee in de omvangrijke kopgroep en Mos kon Smeenge nog een paar keer goed positioneren. Met nog ruim een halve ronde te gaan brak de grote kopgroep onder de impulsen van Smeenge. Met Stan Godrie en Hans Becking reed hij weg en goed samenwerkend gaf het leidende trio de achtervolgers geen kans om terug te keren. “Ik had al het idee dat ik over de beste benen beschikte en toen Hans een gat moest laten ben ik vol aangegaan en zag ik dat Godrie niet mee kon. Daarna was het volle bak naar de meet en had ik in de finish straat nog tijd over om te genieten van deze overwinning.”, aldus Smeenge.

“Net als Tim had ik geen ideale voorbereiding op de wedstrijd maar het ging toch verassend goed vandaag. Ik maakte een paar stuurfoutjes waardoor Tessa steeds verder bij mij vandaan reed maar in de laatste ronde wist ik toch weer bij Tessa aan te sluiten. Helaas ben ik geen sprintster en meer dan de tweede plaats zat er daarom niet in. Mooi om hier met ploeggenote Rozanne Slik op het podium te staan.”, aldus een tevreden Brouwer.

Ramses Bekkenk was ouderwets op dreef, reed de hele wedstrijd op kop en deed de concurrentie pijn op de zandpassages. De één na de ander haakte af in zijn groep en hij raapte zelfs heel wat Elite rijders op in zijn jacht naar de titel. Alleen Tibor Zwaan wist te volgen maar ook niet meer dan dat en het was dan ook Bekkenk die de rood wit blauwe trui pakte.

Het bericht Tim Smeenge Nederlands kampioen mountainbike in Gasselte verscheen eerst op Ride it!.