Jasper Ockeloen wint Fizik beachrace Noordwijk

Vandaag werd de eerste KNWU mountainbike strandrace van deze winter verreden. Het strand van Noordwijk was het toneel van de Fizik Beachrace op deze wat druilige dag. Er stonden vierhonderdvijftig deelnemers aan de start. Er werden twee rondes van zevenentwintig kilometer gereden.

Jasper Ockeloen toonde direct na de start gretig zijn ambitie’s door hard solo weg te rijden. Een hergroepering volgde tot aan de keerlus aan de noordzijde van Noordwijk, waarna Rick van Breda de wedstrijd het initiatief nam en Bruno van Beek meekreeg. Lange tijd wisten ze vooruit te blijven, maar op enig moment kozen ze eieren voor hun geld en lieten zich door een achtervolgende groep met onder andere Van Zandbeek, Ockeloen en Bekkenk opslokken. Met kopwerk van met name Stijn Appel kwam daar nog een groep met naast Appel ook onder meer Zonneveld en Beukers bij.

Deze gehele groep kwam op de keerlus van het afwateringskanaal van Katwijk aangereden. Hier verlieten ze de harde vloedlijn en konden de meer technische mannen hun slag slaan. Ockeloen en Van Zandbeek kwamen als eerste van deze keerlus terug op het strand. Kop over kop reden ze voor de wind terug naar de finish in Noordwijk. Rick van Breda zette een snoeiharde achtervolging in en wist daarmee de rest te lossen. Hij kwam nog er dicht bij de twee koplopers maar werd toch derde. Op de technische en rulle lus naar de finish leek Van Zandbeek te winnen, maar Ockeloen reed het gaatje dicht. Toen bij de steile klim gelopen moest worden, maakt Ockeloen het verschil en won voor Van Zandbeek, die tweede werd.

Tot in de laatste meters hielden de vrouwen het spannend in in Noordwijk! Tessa Neefjes, Eva Buurman, Rozanne Slik en startlicentie houdster Mariëlle Trouwborst doken gezamenlijk het mulle zand in op weg naar de overwinning. Neefjes won, Buurman werd tweede. Slik had veel gegeven, last van de kou en werd derde bij de licentiehoudsters. Complimenten voor Mariëlle Trouwborst. Zij werd tweede dame overall, want finishte tussen Neefjes en Buurman.

Het bericht Jasper Ockeloen wint Fizik beachrace Noordwijk verscheen eerst op Ride it!.