Mountainbiken in de Alpen

De Tiroler Zugspitz Arena is een van de mooiste fietsregio’s in de Alpen met honderden kilometers aan uitgepijlde routes. Fietsen is een van de belangrijkste pijlers van dit toeristische gebied en daarom wordt er flink geïnvesteerd in nieuwe trails voor mountainbikers, e-bikers, freeriders en downhillers.

Nieuw dit jaar is de Biberwier Trail – Marienberg Trail met een lengte van 3,6 km. De moeilijkheidsgraad is S1 dus eenvoudig en geschikt om je skills te ontwikkelen. De route start over de skipiste en gaat daarna een kort stuk over het bospad naar de Mure. Van daaruit slingert het pad vloeiend door het bos met enkele mooie hindernissen. Het pad eindigt bij het middenstation en gaat direct door naar de Fun Trail.

De Tiroolse zijde van de Zugspitze is een Approved Bike Area in de categorie Tour & Trail en hoort daarmee bij de door Mountain Bike Holidays onderscheiden mountainbike-bestemmingen. Klik hier voor de routes van de Approved Bike Area of ga naar de website www.zugspitzarena.com/nl, hier plan je eenvoudig de route die bij je past.

Eind juli wordt de Bachtl-Trail geopend
Wil je uitgebreid werken aan je techniek ga dan naar de Skill Area in Lermoos. Dit parcours biedt een simulatie van moeilijkheidsgraden S1, S2 en S3 waar iedereen zijn fietsvaardigheden kan testen en ontwikkelen. Er is ook een Pumptrack waar je leert om snelheid op te bouwen zonder te trappen: door jezelf telkens vanuit de diepte omhoog te duwen.

Downhillers voelen zich vooral thuis bij de Grubigstein in Lermoos. Hier vind je de freeride-routes Forest One & Two. Eind juli wordt hier de Bachtl-Trail geopend, deze loopt van het middenstation helemaal naar beneden. Het is een gave Flowline Singletrail met veel optionele sprongen, geclassificeerd als S1. Een ideaal parcours voor fietsers die hun techniek willen bijschaven en voor gevorderden die even relaxt willen dalen.

Voor MTB’ers met veel ervaring is er de prachtige Blindsee Trail met uitzicht op het turquoise meer. Deze trail met moeilijkheidsgraad S3, is gekozen tot een van de 5 Great Trails in Tirol. Dit is het absolute MTB-hoogtepunt in de regio waar je uiteindelijk wordt beloond met een adembenemend uitzicht. 

Mountainbike techniek
Als je in de Alpen gaat fietsen zorg dan wel dat je mountainbike in orde is en dat je over de nodige skills beschikt. Het kan zeker geen kwaad om voor je vakantie je fiets dus nog eens grondig te laten checken of om toch nog maar even een mtb clinic te volgen. Voor beiden kun je terecht op www.mtbmasters.nl