NK Mountainbike 2024 in Oldenzaal

Zet 28 en 29 september maar vast in je (mountainbike)agenda. Op deze datum organiseert Het Twentse Ros namelijk het KNWU Scott NK Mountainbike 2024 in Oldenzaal. Tijdens het weekend worden de nationale kampioenschappen voor zowel de jeugd als de nieuwelingen, junioren en volwassenen georganiseerd.

De KNWU is blij met Het Twentse Ros als organisator van het NK Mountainbike. Joost van Wijngaarden, Manager Wedstrijdsport bij de wielerbond: “We zijn Het Twentse Ros dankbaar voor het organiseren van dit kampioenschap. Normaal gesproken vindt het NK Mountainbike in begin juni plaats, helaas bleek het bij de organisator die het NK eerder toegewezen had gekregen niet mogelijk om de benodigde vergunningen rond te krijgen. Dankzij Het Twentse Ros is het toch mogelijk om dit jaar nog een Nederlands Kampioenschap Mountainbike op de kalender te krijgen.”

Frank Zwiep is als organisator van het NK trots dat het kampioenschap naar Twente komt. “Sinds 2022 organiseren we het openingsweekend van de internationale 3 Nations Cup. We zijn er daarom van overtuigd dat we voor elke categorie een uitdagend parcours kunnen neerleggen, met onder andere rock gardens, drops en een wallride. We zijn blij dat we het vertrouwen van de KNWU hebben gekregen en kunnen uitkijken naar een mooi evenement.”

Meer informatie over het NK Mountainbike, zoals het programma, wordt later bekend gemaakt.

Bron: KNWU.nl

Het bericht NK Mountainbike 2024 in Oldenzaal verscheen eerst op Ride it!.