Deze mountainbikemerken domineren en dit is waarom

In de mountainbikewereld zijn vele merken actief. Toch zijn er niet veel merken die grote prijzen winnen. Maar naast het feit dat de profs erop rijden, zijn deze mountainbikes ook beschikbaar voor het grote publiek. In verschillende types en verschillende afmontages. 

Voor een wat grotere beurs is er over het algemeen genomen een carbon frame beschikbaar met luchtgeveerde voorvering en hoogwaardige afmontage van Shimano of SRAM. Bij de afmontage is er ook nog de mogelijkheid te kiezen voor elektronisch schakelen.

Trek mountainbikes voor zowel profs als beginners

Trek mountainbikes zijn er voor de profs die het podium willen halen, maar ook voor de beginners die de singletracks voor het eerst bedwingen. Een Trek mountainbike is er met voorvering en met vering aan de voor- en achterzijde dat full-suspension heet. Afhankelijk van het terrein waar je fietst, je doelstellingen en het budget kies je voor bijvoorbeeld een Trek Fuel EX of Top Fuel als je een full-suspension wilt. Een Supercaliber is de ideale middenweg tussen beide types, omdat de achtervering uitgezet kan worden. Voor een kleiner budget kom je uit bij een aluminium model met voorvering en de wat minder hoogwaardige afmontage van bijvoorbeeld Shimano Altus. Een Trek Marlin is een ideaal instapmodel. 

Cannondale mountainbikes met kenmerkende technologieën

Cannondale is een bekend merk bij Cross Country mountainbikers met Cannondale Factory Racing als uithangbord van de snelle mountainbikes. Deze rijders rijden met een kenmerkende Lefty voorvork op hun Cannondale Scalpel full-suspension. Zo’n Scalpel is er ook in hardtail en ook voor niet-professionele rijders zeer aantrekkelijk. Cannondale gebruikt verschillende soorten carbon en afmontages om hun mountainbikes in verschillende prijsranges beschikbaar te maken. De meest hoogwaardige afmontage en carbonsoort is uiteraard weggelegd voor de pro’s en de mensen die de centen ervoor overhebben. Daaronder kun je kiezen voor hetzelfde frame, maar van een net ander carbonsoort en andere schakelgroep. Zo is zo’n gave en Cannondale mountainbike er voor iedereen. En met de Cannondale Trail heeft dit merk een van de populairste mountainbikes voor beginners en recreanten in het assortiment.