Je energie op peil houden tijdens het fietsen

Een lange fietsrit is iets waarmee je je energie op peil houdt en waar je nieuwe energie van krijgt. Zeker als je met vrienden door de natuur rijdt, kun je jezelf weer helemaal opladen. Wel is het belangrijk dat je goed blijft eten en drinken om te zorgen dat je voldoende gehydrateerd blijft en dat je geen dip in je suikerspiegel krijgt.

Wat heb je nodig om je energie op peil te houden

Natuurlijk zijn er een hoop dingen die je zelf kunt meenemen op de fiets om je energie op peil te houden. Een fles water is eigenlijk wel een must om bij je te hebben. Die kun je gedurende de dag weer hervullen. En zorg ervoor dat je gedurende de dag beschikking hebt tot eten. Neem een goede energiebar mee of vul je broodtrommel met noten of een salade. Eet vooral niet te zwaar. Daar wordt je loom van en het is niet fijn om met een volle maag te fietsen. Je lichaam heeft ook energie nodig om het voedsel te kunnen verwerken.

Waar eet je onderweg?

Waar je eet is afhankelijk van je gezelschap en natuurlijk het weer. Wanneer het mooi weer is, is het fijn om lekker buiten in de natuur te eten. Dit kun je doen door voordat je op pad gaat, een lunch thuis te bereiden. Wat je ook kunt doen, is bij een restaurantje langsgaan voor een lunch en die meenemen om zo toch lekker in de natuur te zitten. Je krijgt je eten mee in een frietbakje of een zakje met wat servetten.

Wil je als restauranthouder de fietsers voorzien van een maaltijd die ze mee kunnen nemen? Kijk dan eens bij TakeWare. Daar verkopen ze alle benodigde producten om je heerlijke eten mee te geven aan voorbijgangers.

Is het weer niet zo goed en vind je het juist lekker om even binnen te rusten van een lange tocht? Kijk dan welke restaurantjes er op je route liggen. Tegenwoordig is het vaak noodzakelijk om vooraf te reserveren. Dus hou daar rekening mee. Vooraf kun je met je gezelschap afspreken wat iedereen lekker vindt en samen beslissen waar je gaat eten. Zo komt niemand voor verrassingen te staan.

Hoe vaak eet je onderweg?

Zorg ervoor dat er niet te lang zit tussen de eetmomenten. Om je energie op peil te houden, is het belangrijk dat je 6x per dag eet en drie maaltijden daarvan zijn wat grotere maaltijden. Zo blijf je de hele dag fit en heb je minder last van dipjes.

Het bericht Je energie op peil houden tijdens het fietsen verscheen eerst op Ride it!.