T24MTB 2022 gewonnen door Martijn Verhaeg

In het weekend van 23 & 24 April werd in het Belgische Gits de 24-uurs mountainbike wedstrijd T24MTB gereden. Na twee afgelaste edities mochten de renners zich nu weer uitleven op het afwisselende parcours. De wedstrijd wordt gehouden voor teams (in estafettevorm) en voor solorijders. Het doel is simpel: wie rijdt de meeste rondjes in 24 uur?

Bij de solorijders ging de winst naar Martijn Verhaeg met 86 rondjes (484 kilometer) gevolgd door James Kerckhove (81 rondjes) en Niels Vermeulen met 78 rondjes.

Martijn Verhaeg op zijn website Urbanridez.team:

In het weekend van 23 & 24 April stond de 24-uurs mountainbike wedstrijd T24MTB in België op de planning. Mooie test voor Lakebike24 maar toch ook wel één die nog op mijn bucketlist stond. Ik twijfelde voorafgaand aan de tactiek. Hard starten of rustig aan en later in de wedstrijd kijken hoe het ging.

Door een achterop rakende nummer twee toch maar voor de eerste optie gegaan en volle bak gereden. Na een uur of 4 dubbelde ik de nummer twee en hebben we samen de nacht doorgereden. Deze nummer twee gaf echter aan om in de ochtend te willen stoppen. Jammer maar voor mij ook wel weer gunstig aangezien de nummer 3 toen al op ongeveer 6 rondes (van iets meer dan 5, kilometer) achter mij zat. De druk was dus wel van de ketel en uiteindelijk zelfs twee keer een half uur gestopt voor ontbijt en lunch. Uiteindelijk met 5 rondes verschil gewonnen. Bekijk hier de activiteit op Strava >

Bij de teams was het tot het laatste moment spannend en werd de winst in de laatste ronde behaald. Team Sportbar Timeout sleepte met 114 rondes de eerste plek binnen. Gevolgd op een halve ronde door Team Rik Dhulster met 113,5 rondes en MTB D’Elite met 108 rondes.

Laatste editie
Bij de briefing voor de start gaf de organisatie aan dat dit voorlopig de laatste editie zou zijn en het evenement in ieder geval op deze plak niet meer terug zou keren. Jammer!

De volledige uitslag is terug te vinden op de website van TrackREG >