Goede zaken voor het Hobij Vittoria Development team in 3 Nations Cup

Dit weekend werd de laatste wedstrijd uit de Vittoria 3 Nations Cup gereden in het Duitse Winterberg. Bij de Elite dames was de winst voor de 20 jarige Annemijn van Limpt van het Hobij Vittoria Developement Team. Met deze winst wist ze ook de eerste plek in het algemeen klassement van de 3-Nations Cup veilig te stellen. Ze bleef hiermee Femke Mossinkhoff en Maaike Nijland ruimschoots voor.

Het succes voor het Brabantse team hield hier echter niet mee op want bij de Junior U19 mannen wist ook Lucas Baltussen een plek op het podium te bemachtigen. Hij moest hierbij wel twee Belgen voor zich dulden. De eerste plek was voor Sverre van Lee, de tweede plek voor Louis Losfeld.

Het Hobij Vittoria Development team

Hobby, passie en een grote interesse voor alles op het gebied van de mountainbikesport, heeft er in oktober 2016 voor gezorgd dat het HOBIJ Vittoria Development Team opgericht werd. Een team met renners, mecaniciens en een sterke begeleidingsstaf. Een team dat jong talent de mogelijkheid wil bieden  om de eerste stappen te zetten naar het internationale niveau. Stappen die vaak zo moeilijk te maken zijn omdat het simpelweg ontbreekt aan de entourage.

Het team bestaat momenteel uit zes renners. Met het team willen we binnen een aantal jaar op nationaal en internationaal een rol van betekenis spelen. De basis is het opleiden van jeugd met behulp van ervaren renners en een goed begeleidingsteam. We richten ons op renners tot en met de U23 categorie.

Naast de huidige 7 renners heeft dit team ook andere talenten voortgebracht zoals Elodie Kuiper, Fem van Empel, Jelte Jochems, Tom Schellekens en Lauren Molengraaf