Giant lanceert compleet nieuwe XTC 29-reeks

Giant introduceert een geheel nieuwe reeks XtC 29 off-road fietsen. De lichtgewicht framesets van carbon zijn lichter en responsiever in vergelijking met voorgaande modellen. De XtC 29-fietsen lenen zich met name voor cross country (XC). De vernieuwing is een belangrijke mijlpaal in de evolutie van deze iconische hardtail, die sinds zijn introductie heeft bijgedragen aan vele successen in wereldbekers en andere events.

Het nieuwe assortiment omvat twee series: de XtC Advanced SL 29 en de XtC Advanced 29. Bij het ontwerp hiervan zijn stabiliteit en snelheid op XC-terrein belangrijke uitgangspunten geweest. De carbon hardtails met 29 inch-wielen staan garant voor snelle acceleratie en responsief gedrag op de trails. Elk frame is custom-tuned gemaakt. Dat wil zeggen dat de carbon lay-up per maat is geoptimaliseerd. De verticale compliance is zo hoger, zonder dat afbreuk wordt gedaan aan de framestijfheid.

Behalve het framemateriaal is ook de geometrie gefinetuned om nog beter aan de behoeften van Giants professionele XC-rijders en andere rijders te voldoen. Het doel: meer wendbaarheid, efficiëntie in het klimwerk en optimale controle op de steeds ruigere XC-parcoursen. De fiets heeft daarom een agressieve balhoofdhoek van 69,5 graden voor snel en vertrouwd stuurgedrag. De zitbuishoek van 73,5 graden maakt het mogelijk om bij een beklimming meer druk op het voorwiel te zetten. Zeker als de klim pittig is, merken rijders daar het voordeel van.

Beide frames zijn ontworpen voor een vork met een veerweg van 100 millimeter. De vorkbuizen zijn optimaal vormgegeven. Het gewicht is beperkt, de stijfheid is intact gebleven en de rijervaring is verbeterd. Alle nieuwe modellen zijn ontworpen voor zadelpennen met een diameter van 30,9 millimeter. Daardoor is het eenvoudig een dropper post te monteren voor op het meest uitdagende XC-terrein.

De Boost-naaf biedt stijvere wielen, extra ruimte voor bredere banden en een verbeterde handling op de trails. Alle modellen zijn voorzien van tubeless wielen en banden. Dat levert diverse voordelen op, waaronder extra tractie, meer controle op de trails en een verminderde kans op lekrijden.XTC ADVANCED SL 29
De XtC Advanced SL 29 bouwt voort op het model dat al vaak succesvol was in wereldbekers. Deze hardtail heeft een compleet nieuw frame dat symbool staat voor Giants lichtste off-road machine ooit. Het frame is handgemaakt van het beste carbon (Advanced SL) en weegt slechts 920 gram (medium). De geometrie is geoptimaliseerd voor de gebalanceerde, stabiele en vlot rollende 29 inch-wielen. De frameset wordt op maat gemaakt met een specifieke carbon lay-up die varieert per framemaat. Dat resulteert in ongekend veel efficiëntie als er geklommen moet worden en prettige compliance op trails met wortels, stenen en hobbels.

XTC ADVANCED 29
De XtC Advanced 29 frameset is gemaakt van Giants Advanced-grade carbon en weegt slechts 995 gram (medium). Ter vergelijking: de vorige generatie woog nog 1.259 gram. Net als de pro-fiets, de XtC Advanced SL 29, is deze hardtail handgemaakt met een specifieke carbon lay-up, afhankelijk van de maat. Dat vertaalt zich in een optimale stijfheid-tot-gewicht-ratio en precies voldoende verticale compliance. Met de XtC Advanced 29 kunnen rijders steile beklimmingen gemakkelijk aan en ervaren zij veel controle en vertrouwen op snelle, golvende singletracks. Net als de XtC Advanced SL 29 heeft dit frame een Boost-naaf voor meer wielstijfheid en extra ruimte om bredere banden te steken.Meer informatie op www.Giant-Bicycles.com/nl/alloutxc

Het bericht Giant lanceert compleet nieuwe XTC 29-reeks verscheen eerst op Ride it!.