Gerben Mos en Teus Ruijter vijfde in de Cape Pioneer Trek

Vandaag hebben Gerben Mos en Teus Ruijter een week mountainbiken door de Western Cape van Zuid Afrika afgesloten met een vijfde plaats in het eindklassement. Vorige week zondag begonnen ze aan de zeven daagse wedstrijd met een proloog rondom George waarin ze als vijfde eindigden. Rondom George vond ook de eerste etappe plaats over schitterende singletracks waarin het duo als zevende binnen kwam. De dag daarna trokken ze over de Montagu pass van George naar Louvain waar ze als vijfde aankwamen en een koude nacht met vorst volgde voor de mannen die tijdens deze wedstrijd in tenten overnachtten.

Louvain was de daaropvolgende dag start en finish plaats voor een 63 kilometer lange etappe die afgesloten werd op plek zeven. Via de langste etappe van 91 kilometer over ruig terrein werd er op dag vijf van Louvain naar Oudtshoorn in de Klein Karoo gereden. Ook deze etappe doorstonden de mannen zonder kleerscheuren met de zesde plaats als resultaat. De koninginnen etappe op de voorlaatste dag voerde het KMC duo naar de finish op de Swartberg Pass. Een route waar eigenlijk alleen geklommen wordt met als toetje de Swartberg. Ze bereikten de top als zevende. Hun beste resultaat behaalden Mos en Ruijter in de afsluitende etappe waarin afwisselend over jeep track en single track werd gereden met start en finish in Oudtshoorn. Ze drukten hun wiel als vierde over de streep voor het Queens hotel waar na afloop ook het diner met de prijs uitreiking plaats vond.

De Zuid Afrikanen Marco Joubert en Pieter Du Toit wonnen de wedstrijd al was het in de laatste etappe nog spannend omdat ze een band kapot reden en die niet meer konden repareren. Hun back-up team redde de race voor beide mannen door hun wiel af te staan waardoor ze genoeg voorsprong voor de winst over hielden.

Foto’s: Justin Reinecke for zcmc.co.za