Milan Vader in goede vorm naar Olympische Spelen

Mountainbiker Milan Vader heeft de wedstrijd om de internationale XLC 3 Nationscup zondag 11 juli in Spaarnwoude winnend afgesloten. Vader nam aan deze wedstrijd deel om zijn vorm naar de Olympische Spelen toe nog verder aan te scherpen. De van oorsprong Zeeuwse mountainbiker is daarin geslaagd, hij wist de wedstrijd te winnen. Bij de dames won de jonge talentvolle Puck Pieterse.

Waar Pieterse het met name moest opnemen tegen concurrente uit eigen land, streed Milan Vader met name tegen een serie Belgen. Pieterse was vanaf de start al direct weg en de wedstrijd kristalliseerde al vlot uit. Naast het goud voor Pieterse was het zilver voor Lotte Koopmans. Denise Betsema, ook professioneel succesvol op de cyclocrosser, werd derde.

Voor Vader werd de meeste tegenstand verwacht van regerend Belgisch kampioen en ook Olympia-ganger Jens Schuermans. Schuermans zat er ook redelijk bij, maar moest na materiaalpech Vader, die toch al wel een gat sloeg, definitief laten gaan. Schuermans herpakte zich nog wel, maar de kaarten waren toen al geschut. Vader won ruim voor Pierre de Froidmont en Jens Adams.

De XLC 3 Nations cup op Spaarnwoude kende ook bij de jeugdcategorieeen mooie deelnemersaantallen. De  wedstrijd was niet toegankelijk voor publiek, maar dit jaar alleen voor deelnemers en begeleiding. Volgend jaar is de wedstrijd op Spaarnwoude het officiele Nederlands Kampioenschap mountainbike.

Het bericht Milan Vader in goede vorm naar Olympische Spelen verscheen eerst op Ride it!.