Restrap presenteert het Race Hydration Vest

Als je regelmatig lange ritten maakt op de weg en zeker ook offroad, dan zul je merken dat het handig is als je wat extra liters drinken bij hebt. Op technische trails is het daarnaast handig als je niet je bidon uit de bidonhouder hoeft te halen (en daarna weer terug te stoppen). Restrap, maker van populaire fietstassen, komt nu namelijk met het Race Hydration Vest. Dit vest, dat in tegenstelling tot vesten van de concurrenten, is specifiek ontworpen met de fietser in het achterhoofd. De specs zijn indrukwekkend te noemen.

Het Race Hydration Vest geeft prioriteit aan comfort met drie af te stellen punten: de zijkanten, schouders en borst. Het borstbevestigingssysteem biedt vijf verstelpunten, met stretchband, een geïntegreerd fluitje voor de veiligheid en een eenvoudig aan- en uitkliksysteem dat handschoenvriendelijk is. De rugzak is uitgerust met een waterzak van 2 liter en heeft een uitbreidbare binnenvoering voor een superieure pasvorm van de zak, waardoor ongemak tijdens langere ritten wordt geëlimineerd. De achterkant van de rugzak heeft twee zakken van stretchgaas waar gemakkelijk twee extra flessen in passen, en singellussen die kunnen worden gebruikt voor karabijnhaakbevestiging voor andere items, zoals racetracks.

De voorkant van de rugzak is voorzien van gemakkelijk bereikbare vakken van stretchgaas, ideaal voor het meenemen van een waterfles, een accu of snacks. Er is ook een uitbreidbaar ritsvak met een sleutelclip aan de binnenkant, voor snelle toegang tot waardevolle spullen. Dankzij het tweehandige blaasgeleidingssysteem en de verstelbare magnetische houderclip kun je precies kiezen waar je de drinkslang naartoe willen leiden en deze willen opbergen wanneer ze niet in gebruik zijn. Handig!

De toevoeging van reflecterende ritssluitingen, logo’s en details verbetert de zichtbaarheid vanuit alle hoeken, wat de veiligheid bevordert bij weinig licht. Een lichtlus maakt ook de bevestiging van een clip-on-lamp mogelijk.

Bekijk onderstaande video waarin alle eigenschappen worden uitgelegd:

Wil je zelf een Restrap Hydration Vest kopen? Check dan even de website Bikepacking4u.nl hier krijg je namelijk met kortingscode “mtbmasters” een korting van 10%. Toch lekker 🙂