Ass Savers Fendor Bendor

We kennen allemaal de Ass Savers wel, het opvouwbare spatbordje dat je eenvoudig aan je zadel monteert. Dit stukje plastic is vaak geïmiteerd maar zelden geëvenaard. Hij voldoet prima in de meeste gevallen maar voor het echte natte werk, komt de maker met iets nieuws, de Fendor Bendor.

De oplettende lezer zal nu overigens zijn wenkbrauwen fronsen want de Fendor Bendor kenden we eigenlijk ook al en is in het verleden bedacht en ontwikkeld door Wit Industries. Blijkbaar hebben de makers van Ass Savers dit product overgenomen en verder ontwikkeld.

Zo was de oorspronkelijk Fendor Bendor afhankelijk van het dwarsstukje waaraan je je achterrem bevestigd. Aangezien dit stukje op fietsen met schijfremmen ontbreekt, was deze voor een grote doelgroep niet bruikbaar.


De nieuwe versie van Ass Savers heeft dat dwarsstukje niet nodig. De klittenband montage aan de zitbuis zou solide genoeg moeten zijn om het spatbord self-supporting boven je achterwiel te laten hangen. De verdere stevigheid komt door het ombuigen van de zijden zoals we dat al gewend waren.

De Ass Savers Fendor Bendor is leverbaar in twee formaten, één voor op de racefiets en één voor op de mountainbike en kost €16,95.

 

Het bericht Ass Savers Fendor Bendor verscheen eerst op Ride it!.