Brouwer-Trommer winnen de proloog van de ‘4 Islands MTB stage race’

Karen Brouwer en Cemile Trommer waren vandaag de snelste dames in de 13 kilometer lange proloog van de 4 Islands MTB stage race in Kroatië. Het duo rijdt nog vier etappes op verschillende eilanden met de starplaatsen Krk, Rab, Cres en Losinj. Voor Brouwer en Trommer was het weer hun eerste wedstrijd als duo na hun overwinning in de Cape Pioneer Trek in Oktober 2018.

‘Voor mij was het even spannend hoe het zou gaan vandaag want ik heb nog niet zoveel wedstrijden gereden. Gelukkig vonden we snel ons ritme en nam ik de koppositie op de technische stukken voor mijn rekening. Op de snelle delen van het parkoers nam Cemile over. Mooi om meteen de proloog te winnen en morgen in de leiderstrui te mogen starten.’, aldus Brouwer.

Ploeggenoten Gerben Mos en Roel Verhoeven kenden gisteren in Linares een solide start in de Andalucia Bike Race met een 17e en 24e plaats in de proloog achter winnaar Hans Becking. Vandaag stond de eerste etappe over 75 kilometer op het menu waarin Verhoeven (12e) Mos (13e) net voor wist te blijven. In het algemeen klassement staat Mos nu 14e en Verhoeven 17e.

Het bericht Brouwer-Trommer winnen de proloog van de ‘4 Islands MTB stage race’ verscheen eerst op Ride it!.