Take Care Of Your Trails

IMBA Europe organiseert in het weekend van 7 en 8 april het ‘take care of your trails’ weekend. Een groot gecoördineerd onderhoudsevent om aandacht voor vrijwilligerswerk op MTB-routes te vragen.

Vrijwilligers zijn hard nodig
Uit onderzoek van de NTFU blijkt dat in Nederland al behoorlijk veel vrijwilligers actief zijn. Ons land telt ongeveer 2.750 vrijwilligers die samen meer dan 105.500 uur per jaar aan onze routes werken*. Dat is hard nodig! Door decentralisatie van het natuurbeleid en bezuinigingen op het beheerbudget zijn natuurbeheerders namelijk niet altijd in staat voldoende onderhoud te doen. De inzet van vrijwilligers is onmisbaar voor kwalitatief goede, uitdagende en duurzame MTB-routes.

Tweede editie
In 2017 vond de eerste editie van het ‘take care of your trails’ weekend plaats. Slovenië bleek de meest betrokken MTB-community van Europa te hebben. Maar liefst 32 onderhoudsgroepen en ruim 400 vrijwilligers, waaronder de Sloveense premier, werkten tegelijkertijd aan de route. Dit jaar ‘strijden’ o.a. Schotland, Denemarken, Tsjechië, Frankrijk en vele anderen om de glorieuze eer: ‘best MTB Community in Europe’.

Meld je onderhoudsevent aan
De NTFU roept zoveel mogelijk onderhoudsgroepen door heel het land op om zich aan te melden voor het ‘take care of your trails’ weekend. Onderhoud jouw club een route of kan de plaatselijke trail wel een schoonmaak ‘sweep’ gebruiken? Meld je onderhoudsevent dan aan bij IMBA Europe. De NTFU maakt promotie voor de aangemelde events en voorziet jouw club of onderhoudsgroep desgewenst van vuilniszakken en ander materiaal. Vanaf maandag 19 februari staan de opgegeven onderhoudsevents online en kunnen vrijwilligers zich aanmelden.

Meld je aan voor het ‘take care of your trails’ weekend
Klik hier om jouw onderhoudsevent direct bij IMBA Europe aan te melden.

Bezoek voor meer informatie de site van IMBA Europe of neem contact op met Bart van de Vossenberg via bvandevossenberg@ntfu.nl.

Bron: NTFU.nl

Het bericht Take Care Of Your Trails verscheen eerst op Ride it!.