Mogelijkheden om thuis je fiets te stallen

Er wordt wel eens beweerd dat er in Nederland meer fietsen zijn dan inwoners. Al zijn de precieze cijfers ietwat gissen: veel van ons beschikken over meer dan één fiets. En die moeten natuurlijk thuis gestald worden. Wat zijn nu precies de mogelijkheden van een fietsenrek plaatsen bij je huis? In dit artikel lees je er alles over.
Een fietsenbeugel

Fietsenbeugels kennen we allemaal uit de openbare ruimte. Je komt ze immers vrijwel overal tegen: bij de supermarkt, in het park of bij de sportschool. Ook voor de deur of in de tuin komen deze fietsenrekken tot hun recht. In deze relatief eenvoudige fietsenrekken, klem je het voorwiel of hang het je stuur van je fiets. Alhoewel deze manier van stallen eenvoudig is en daarmee voordelig, is het desalniettemin ook een zeer praktische oplossing. Het ziet er namelijk netjes uit, je fiets zal niet meer omvallen en je kunt er je fiets veilig(er) aan op slot zetten.
Je fiets ophangen

Indien je je fiets wilt stallen in de schuur of in de garage, kun je er voor kiezen om je fiets op te hangen aan de muur of het plafond. Er bestaan speciale beugels die je aan de muur kunt bevestigen, waaraan je je fiets met de stang aan op kunt hangen. Je kunt zelf twee fietsen boven elkaar hangen. Dit maakt deze manier van stallen bijzonder efficiënt; je maakt immers optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Je kunt ook een fietsenrek aanschaffen waarbij de fietsen met een katrolsysteem aan het plafond worden bevestigd. Zo kun je je fietsen veilig stallen en tevens het vloeroppervlak vrijhouden.
Een fietsenstalling

Als je echt wilt uitpakken, kun je een volledige fietsenstalling laten plaatsen. Een fietsenstalling kan los geplaatst worden, maar ook onder een overkapping of in een garage of schuur. Je kunt fietsen in een fietsenstalling doorgaans op diverse hoogtes stallen. Daardoor kunnen er op een relatief beperkte ruimte, vaak relatief veel fietsen worden geplaatst. Tevens is het een veilige(re) manier dan je fiets op straat te stallen.

Het bericht Mogelijkheden om thuis je fiets te stallen verscheen eerst op Ride it!.