NK Mountainbike Strandrace zondag 6 februari Scheveningen

Op zondag 6 januari zal, nu het weer toegestaan is het NK Mountainbike strandrace verreden worden. Start en finish van de wedstrijd zijn in Scheveningen op het strand aan de noordzijde van de havenmond. De deelnemers rijden tweemaal de afstand van Scheveningen naar Katwijk en terug.

Strandracen is een in de winter populaire tak van wielersport. Deelnemers rijden langs de vloedlijn op speciaal geprepareerde fietsen met een liggende houding en brede gladde banden. Uit diverse takken van wielersport stromen de deelnemers in. Of dat nu mountainbiken, wegwielrennen of cyclocross is. Het startveld is altijd een mix van toppers en recreanten. Ook doen er vaak profs mee. Zo zal komende zondag Sebastian Langeveld bijvoorbeeld ook aan de start staan.

Deze winter zijn er weinig strandraces georganiseerd. Het Nederlands Kampioenschap is de derde wedstrijd. Eerder werd gereden in Noordwijk en de wedstrijd Hoek van Holland – Den Helder. In Scheveningen staan, naast Sebastian Langeveld, ook regerend Nederlands kampioen Ivar Slik en smaakmaker en tweede op het EK Rick van Breda aan de start.

Bij de dames zijn Nina Kessler en Rozanne Slik de te kloppen namen die al op de startlijst staan. Voor recreanten bestaat ook de mogelijkheid in te schrijven zonder licentie. Dat kan tot en met donderdag 3 februari op www.mtbbeachrace.nl

Het bericht NK Mountainbike Strandrace zondag 6 februari Scheveningen verscheen eerst op Ride it!.