2750 mountainbikers steken 105.500 manuren in onderhoud

Op 4 november organiseert LandschappenNL een landelijke natuurwerkdag. Een goed initiatief waarbij vrijwilligers hun handen uit de mouwen steken om onderhoud te plegen aan natuurgebieden in de buurt.

Ook mountainbikers steken vaak hun handen uit de mouwen bij het aanleggen en onderhouden van MTB-routes. Gelukkig doen ze dat niet alleen op de natuurwerkdag. Vorig weekend ging bij bijvoorbeeld 62 leden en niet-leden van WTC Staphorst-Rouveen om 7 uur de wekker om hun lokale route van 26 kilometer onder handen te nemen. Ze werden ondersteund door verschillende bedrijven die belangeloos hun materiaal ter beschikking stelden, zorgden voor catering en een leuke verrassing voor de harde werkers na afloop.

In 9 teams gingen de vrijwilligers van start met 4 tractoren, 2 shovels, 2 kiepwagens, 2 minikraantjes, een grote kraan, een quad, 6 bladblazers en de nodige harken en spades. In een ochtend werd de route bladvrij gemaakt, werden oneffenheden gerepareerd en werden er zelfs 2 nieuwe stukken singletrack aangelegd.

Een prachtig voorbeeld van het vele werk dat door mountainbikers in Nederlanders wordt verzet om routes te ontwikkelen en begaanbaar en aantrekkelijk te houden voor alle liefhebbers. In totaal zijn er ongeveer 2.750 vrijwilligers in Nederland actief in onderhoudsploegen en door hen wordt 105.500 uur per jaar aan de routes gewerkt. Wij zijn daar als wielersportbond NTFU, de belangenbehartiger voor alle sportieve fietsers in Nederland, enorm trots op en dankbaar voor!

Het bericht 2750 mountainbikers steken 105.500 manuren in onderhoud verscheen eerst op Ride it!.