Bart Brentjens Challenge geannuleerd

De Bart Brentjens Challenge, tevens decor van het NK Mountainbike Marathon, wordt in 2020 niet verreden. Het evenement, dat op zondag 8 november gepland stond, is door de organisatie geannuleerd na de persconferentie van de regering op dinsdag 13 oktober.

De stand van zaken wat betreft de COVID-19 pandemie en de huidige maatregelen, maken het onmogelijk het evenement te organiseren. Hoewel de organisatie er alles aan gedaan heeft dat in haar macht ligt het evenement te organiseren, heft de realiteit de realiteit de organisatie ingehaald.

De persconferentie van de Nederlandse regering gisteren heeft aangetoond dat de nieuwe maatregelen, waarbij evenementen verboden worden, minimaal vier weken gaan duren en heeft geen nieuwe inzichten getoond om het organiseren van de Bart Brentjens Challenge mogelijk te maken. Het verder uitstellen dit jaar wordt door de organisatie niet verantwoord geacht in verband met temperatuur en duisternis.

Concreet betekent dit dat er pas in 2021 een nieuwe editie komt voor de Bart Brentjens Challenge, zowel als Nederlands Kampioen als de toertocht. Ingeschreven deelnemers kunnen hun deelname doorschuiven naar 2021. De organisatie hoopt iedereen dan ook op 10 oktober 2021 te mogen verwelkomen in Eijsden zodat er op deze manier met z’n allen voor gezorgd kan worden dat de Bart Brentjens Challenge in deze moeilijke tijd ook behouden kan worden voor de (wieler)kalender. Mochten deelnemers niet in de gelegenheid zijn om op deze datum in 2021 deel te nemen, dan kunnen zij het inschrijfgeld terug ontvangen.

Het weerhoudt ons er natuurlijk niet van om volgend jaar terug te keren met een fantastische mountainbike evenement in Eijsden. Hoewel er door onze onmisbare vrijwilligers al veel werk was verzet, is er enkel begrip voor het feit dat er in 2020 geen Bart Brentjens Challenge verreden zal worden. Al overheerst de teleurstelling, het was een onvermijdelijk besluit.

Het bericht Bart Brentjens Challenge geannuleerd verscheen eerst op Ride it!.