Becking-Guerra tweede, Smeenge-Ruijter achtste in de Swiss Epic

Gisteren ging in St. Moritz de Swiss Epic van start met de Nederlanders Hans Becking, Tim Smeenge en Teus Ruijter. De Swiss Epic is een vijfdaagse etappekoers voor mountainbikers die de rijders van St. Moritz naar de finish plaats Davos voert over 350 kilometer en ruim 12.000 hoogtemeters.

Voor Ruijter is het zijn eerste deelname aan deze zware mountainbike race als gastrenner van het KMC team. De eerste etappe werd verreden in de bergen rond St. Moritz en ´Lake Silvaplana´. Hierin kende Smeenge en Ruijter een moeizame start, reden een sterke klim maar verloren vervolgens weer terrein in de afdaling en eindigden ze uiteindelijk als dertiende. Becking kwam als vijfde over de streep met zijn Spaanse ploeggenoot Guerra.

‘De tweede etappe van St. Moritz naar Valposchiavo ging erg goed alhoewel ik het in de tweede klim op ruim tweeduizend meter hoogte wel even lastig had. Gelukkig kwam ik er weer door en konden we enkele teams inhalen om vervolgens af te dalen naar de finish.’, aldus Smeenge. Becking en Guerra eindigden als tweede achter het winnende Zwitserse duo Rohrbach-Flückiger dat ook al de eerste etappe wist te winnen en dus het klassement leiden voor Becking-Guerra.

Het bericht Becking-Guerra tweede, Smeenge-Ruijter achtste in de Swiss Epic verscheen eerst op Ride it!.