The Bike Trophy, 3 dagen gravellen in de Belgische Ardennen

Gravelfietsers en mountainbikers opgelet! Ben je nog op zoek naar een leuke uitdaging op de fiets en wil je genieten van gravelvibes in een schitterende omgeving met toffe mensen? Kijk dan eens naar The Bike Trophy. Deze start op vrijdagochtend 14 juni in Massembre. Eindigen doen ze op zondagnamiddag. Deze avontuurlijk tocht leidt je tot diep in de bossen langs de mooiste gravel- & single tracks die de streek te bieden heeft. Je fietst via enkele legendarische routes, historische kastelen en geheime sluipwegen en overnacht telkens op het domein van Massembre.

Onderweg kan je punten verdienen door een aantal challenges te volbrengen en alle checkpoints op de route te passeren. Het team (je kan alleen of met anderen een team vormen) dat aan het einde van de 3e etappe de meeste punten heeft verzameld, wint het gewicht van zijn team in bier! Vergis je overigens niet in de challenges want er zitten behoorlijk pittige bij. Wat te denken van:

Peter Sagan Challenge: probeer zolang mogelijk op je achterwiel te rijden > 20 punten
Mario Cipollini Challenge: sprint zo snel mogelijk 200 meter met je tweewieler van punt A naar punt B > 30 punten
Marco Pantani Challenge: klim zo snel mogelijk 1 kilometer van punt A naar punt B > 50 punten
Lotte Kopecky Challenge: *NEW* Meer info binnenkort! > 70 punten
The Eddy Merckx Challenge: challenge voor de meest all-round renner van het peloton > 100 punten
Wout Van Aert Challenge: doorkruis zo snel mogelijk een modderige rivierbedding > 80 punten
Ludo Dierckxsens Challenge: probeer zo traag mogelijk van punt A naar punt B te fietsen zonder ook maar één seconde je brede glimlach te verliezen > 60 punten

Met challenges als deze zal je elke dag tot maximaal 200 punten kunnen verdienen. Om punten te verzamelen moet je enerzijds alle pitstops vinden, en anderzijds dus bovenstaande challenges volbrengen.

The Bike Trophy is geen race en snelheid is dus zeker niet het belangrijkste. Tijdens deze meerdaagse road trip ligt de nadruk even veel op het plezier als op de rit zelf. Je geniet van uitstekend eten, een unieke fietservaring, en wordt ondergedompeld in een gezellige festivalsfeer.

 

 

Het bericht The Bike Trophy, 3 dagen gravellen in de Belgische Ardennen verscheen eerst op Ride it!.