Liv Cycling introduceert de Intrigue Advanced Pro 29

Liv breidt de line-up van de Intrigue uit met de Intrigue Advanced Pro 29. Dit is Liv’s eerste twentyniner trailbike van carbon met verstelbare framegeometrie (flip-chip)

Liv Cycling heeft vandaag haar Intrigue Advanced Pro 29 onthuld. Deze trailbike heeft een carbon frame van Advanced-Grade Composite, een veersysteem dat is ontwikkeld door en voor vrouwen, 29-inch wielen en een framegeometrie die met flip-chip verstelbaar is. De Intrigue Advanced Pro 29 is gemaakt om vele kilometers te klokken op technische singletracks en agressief terrein.

“De Intrigue Advanced Pro 29 is de fiets die je overal mee naartoe kunt nemen. Hij is net zo goed in het klimmen als in het afdalen”, zegt Ludi Scholz, off-road categorymanager bij Liv global. “Deze fiets bouwt voort op onze jarenlange kennis en zorgt voor een mooie uitbreiding van het Intrigue-assortiment. We voldoen met de Intrigue Advanced Pro 29 aan alle rij-eisen, ongeacht het parcours. De veelzijdigheid is groter dan ooit tevoren.”

De framegeometrie en afstelling van de vering van de Intrigue Advanced Pro 29 zijn ontwikkeld volgens de 3F-ontwerpfilosofie (Fit, Form en Function) van Liv. Bij 3F draait het allemaal om kennis en data over gewichtsverdeling en lichaamsbouw van vrouwen wereldwijd. Liv weet daardoor precies hoe de framegeometrie moet zijn om een optimale zithouding te creëren waarin vrouwen hun krachten maximaal en op een efficiënte manier kwijt kunnen. De vering is daarbij specifiek op vrouwen afgestemd voor zo goed mogelijke prestaties. Zij ervaren meer tractie, controle en vertrouwen.

Prototypes van de fiets zijn gefinetuned aan de hand van feedback van Liv’s samenwerkingspartners in veersystemen. Daarnaast hebben atleten van over de hele wereld bijgedragen aan de ontwikkeling. Zo heeft de professionele endurorijdster Rae Morrison van Liv Racing de gloednieuwe Intrigue Advanced Pro 29 uitgebreid getest.

“Op ruige, rechte stukken rijdt de Intrigue Advanced Pro 29 ontzettend soepel. Ik hoef de remmen in die omstandigheden niet te gebruiken en dus houd ik snelheid”, zegt Morrison. “Dankzij de verstelbare framegeometrie met flip-chip heeft de fiets twee totaal verschillende gezichten. In feite heb je daardoor twee fietsen in één. In de lage positie met een lager bottom bracket voelt de fiets stabieler aan bij hogere snelheid en in bochten. In de hoge stand is de zitbuishoek optimaal om efficiënt kracht op de pedalen te zetten. Het is een geweldige fiets die mijn verwachtingen heeft overtroffen.” 

Trailbike voor topprestaties
De Intrigue Advanced Pro 29 is handgemaakt in de carbonfabriek van Giant. Daarbij is gebruikgemaakt van hoogwaardige ruwe carbonvezel en speciale hars. Voor extra framebescherming en demping van ongewenste geluiden hebben de ontwikkelaars van Liv een nieuw soort beschermingslaag aangebracht op de liggende achtervork en onderbuis. Deze heeft een andere vorm dan voorheen en is gemaakt van zachter materiaal.

De nieuwe Intrigue Advanced Pro 29-serie heeft een carbon wielset, een dropper seatpost en de bekende Maestro Suspension Technologie. Bij het Maestro-concept zorgen vier strategisch geplaatste draaipunten en twee koppelingen samen voor één zwevend draaipunt. Dit resulteert in een actief, efficiënt en onafhankelijk veersysteem voor elk type parcours.

Wendbaarheid
De Intrigue Advanced Pro 29 is uitgerust met een veelzijdige veerweg van 125mm achter en 140 millimeter voor en 29-inch tubeless Boost-wielen. Die zijn compatibel met banden tot 2,5 inch. Deze technologieën zorgen voor veel wendbaarheid bij het klimmen en controle in het afdalen. De rocker arm van Advanced Forged Composite is sterk en stijf en tegelijkertijd bijzonder licht. Dit draagt bij aan een soepele, comfortabele rit met veel balans en controle dankzij de optimale wegligging.

Op maat van vrouwen
De Intrigue Advanced Pro 29 heeft niet alleen een vrouwspecifieke framegeometrie en vering, maar ook componenten die op vrouwen zijn afgestemd. Zo wordt de trailbike geleverd met het compleet nieuwe Liv Sylvia SL zadel en de Liv Supera handgrepen. Beide zorgen voor prettige contactpunten tussen fiets en lichaam.

Liv introduceerde haar eerste twentyniner trailbike, de Intrigue 29, op 4 augustus. De nieuwste aanvulling, de Intrigue Advanced Pro 29, is vanaf dit najaar wereldwijd beschikbaar. In de Benelux biedt Liv twee uitvoeringen: de Intrigue Advanced Pro 29 0 (adviesprijs: 8.499 euro) en Intrigue Advanced Pro 29 2 (adviesprijs: 4.499 euro). Kijk voor meer informatie op: liv-cycling.com/nl/showcase/intrigue-advanced-pro-29.

Het bericht Liv Cycling introduceert de Intrigue Advanced Pro 29 verscheen eerst op Ride it!.